Vietnamilaiset kesärullat kanalla
Vietnamilaisten kesärullien raikkaista mauista voi nauttia ympäri vuoden. Kesärullat on myös mainio arkiruoka, sillä ne valmistuvat käden käänteessä. Kääräise riisipaperin sisään Delikanaa, sokeriherneitä ja mangoa – ja nauti heti!
Tämän reseptin Snellmanille kehitti kokki ja ruokabloggaaja Mika Rampa Perinneruokaa prkl -blogista.
12
30 min
Ainekset
-
- 2 pkt Delikanaa lempeästi savustettu
- 90 g riisivermiselliä
- 100 g sokeriherneitä
- 1 mango
- 1 ruukku thaibasilikaa
- 1 chili
- Kastike
-
- ½ dl maapähkinävoita
- ½ dl soijakastiketta
- 2 rkl limen mehua + raastettu kuori
Vietnamilaiset kesärullat kanalla — Ohje
-
- Valmista riisivermiselli pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja suikaloi mango. Viipaloi chili. Poista halutessasi siemenet.
- Laita kuumaa vettä laakeaan astiaan. Nosta yksi riisipaperi veteen. Anna sen pehmentyä noin 15 sekuntia ja nosta se sitten lautaselle.
- Lisää riisipaperin päälle riisivermiselliä ja kaksi siivua Delikanaa rullattuna. Lisää sitten sokeriherneitä, viipaloitua mangoa, thaibasilikaa ja lopuksi muutama chiliviipale.
- Käännä riisipaperin sivut täytteen päälle ja rullaa sitten tiukaksi nyytiksi.
- Valmista kastike sekoittamalla maapähkinävoi ja soija keskenään. Lisää joukkoon limen mehu ja raastettu kuori. Tarjoile heti!
Delikana-leikkeleissä yhdistyvät parempi maku, luonnollisuus ja raaka-aineiden puhtaus. Ainutlaatuisen hyvän maun salaisuus on hidas haudutus itse keitetyssä kanaliemessä.
Kanattaa maistaa!