Siirry sisältöön
Vietnamilaiset kesärullat kanalla

Vietnamilaiset kesärullat kanalla

12

30min kokonaisaika

Helppo

Vietnamilaisten kesärullien raikkaista mauista voi nauttia ympäri vuoden. Kesärullat on myös mainio arkiruoka, sillä ne valmistuvat käden käänteessä. Kääräise riisipaperin sisään Delikanaa, sokeriherneitä ja mangoa – ja nauti heti! Tämän reseptin Snellmanille kehitti kokki ja ruokabloggaaja Mika Rampa Perinneruokaa prkl -blogista.

Ainekset

Vietnamilaiset kesärullat kanalla
  • 2 kpl Snellman Lempeästi savustettu delikana 150 g
  • 90 g riisivermiselliä
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1 kpl mangoa
  • 1 kpl ruukkua thaibasilikaa
  • 1 kpl chiliä
Kastike
  • 0.5 dl maapähkinävoita
  • 0.5 dl soijakastiketta
  • 2 rkl limen mehu ja kuoriraaste

Ohje

Valmista riisivermiselli pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja suikaloi mango. Viipaloi chili. Poista halutessasi siemenet.

Laita kuumaa vettä laakeaan astiaan. Nosta yksi riisipaperi veteen. Anna sen pehmentyä noin 15 sekuntia ja nosta se sitten lautaselle.

Lisää riisipaperin päälle riisivermiselliä ja kaksi siivua Delikanaa rullattuna. Lisää sitten sokeriherneitä, viipaloitua mangoa, thaibasilikaa ja lopuksi muutama chiliviipale.

Käännä riisipaperin sivut täytteen päälle ja rullaa sitten tiukaksi nyytiksi.

Valmista kastike sekoittamalla maapähkinävoi ja soija keskenään. Lisää joukkoon limen mehu ja raastettu kuori. Tarjoile heti!

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 65 g
Energia 585 kJ / 139 kcal 380 kJ / 90 kcal
Rasva 4 g 2.6 g
- josta tyydyttynyttä 0.7 g 0.5 g
Hiilihydraatit 15.5 g 10.1 g
- josta sokereita 3.5 g 2.3 g
Proteiini 10 g 7 g
Ravintokuitu 1.5 g 1 g
Suola 2.2 g 1.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Aasialainen ruoka Arkiruoka Pikkusuolaiset

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle