Vietnamilaiset kesärullat kanalla

Vietnamilaiset kesärullat kanalla

Vietnamilaisten kesärullien raikkaista mauista voi nauttia ympäri vuoden. Kesärullat on myös mainio arkiruoka, sillä ne valmistuvat käden käänteessä. Kääräise riisipaperin sisään Delikanaa, sokeriherneitä ja mangoa – ja nauti heti!

Tämän reseptin Snellmanille kehitti kokki ja ruokabloggaaja Mika Rampa Perinneruokaa prkl -blogista.

12 30 min

Ainekset

  • 2 pkt Delikanaa lempeästi savustettu
  • 90 g riisivermiselliä
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1 mango
  • 1 ruukku thaibasilikaa
  • 1 chili
Kastike
  • ½ dl maapähkinävoita
  • ½ dl soijakastiketta
  • 2 rkl limen mehua + raastettu kuori

Vietnamilaiset kesärullat kanalla — Ohje

  1. Valmista riisivermiselli pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja suikaloi mango. Viipaloi chili. Poista halutessasi siemenet.
  3. Laita kuumaa vettä laakeaan astiaan. Nosta yksi riisipaperi veteen. Anna sen pehmentyä noin 15 sekuntia ja nosta se sitten lautaselle.
  4. Lisää riisipaperin päälle riisivermiselliä ja kaksi siivua Delikanaa rullattuna. Lisää sitten sokeriherneitä, viipaloitua mangoa, thaibasilikaa ja lopuksi muutama chiliviipale.
  5. Käännä riisipaperin sivut täytteen päälle ja rullaa sitten tiukaksi nyytiksi.
  6. Valmista kastike sekoittamalla maapähkinävoi ja soija keskenään. Lisää joukkoon limen mehu ja raastettu kuori. Tarjoile heti!
Delikana, savustettu

Delikana-leikkeleissä yhdistyvät parempi maku, luonnollisuus ja raaka-aineiden puhtaus. Ainutlaatuisen hyvän maun salaisuus on hidas haudutus itse keitetyssä kanaliemessä.

Kanattaa maistaa!

Arvioi

Jaa

Kommentit