
Vietnamesiska sommarrullar med kyckling
12
30min total tid
Lätt
Ingredienser
Vietnamesiska sommarrullar med kyckling
- 2 pkt Snellman Rökt delikyckling 150 g
- 90 g risvermicell
- 100 g sockerärtor
- 1 mango
- 1 kruka thaibasilika
- 1 chili
Sås
- 0.5 dl jordnötssmör
- 0.5 dl sojasås
- 2 msk saft och skal av en lime
Instruktioner
Tillred risvermicellen enligt instruktionerna på förpackningen.
Skala och strimla mangon, skiva din chili och avlägsna fröna om du så vill.
Häll varmt vatten på ett djupt fat, lägg ett rispapper i vattnet och låt det mjukas upp i ungefär 15 sekunder innan du lägger på en tallrik.
Sprid ut risvermicell och två skidor ihoprullad Delikyckling på ett rispapper. Tillsätt sockerärtor, skivad mango, thaibasilika och slutligen några skivor chili.
Vik in rispapprets kanter och rulla ihop till ett tight knyte.
Gör såsen genom att blanda ihop jordnötssmör och soja. Tillsätt skal och saft från limen i såsen och servera direkt!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 65 g | |
---|---|---|
Energi | 585 kJ / 139 kcal | 380 kJ / 90 kcal |
Fett | 4 g | 2.6 g |
- varav mättat fett | 0.7 g | 0.5 g |
Kolhydrat | 15.5 g | 10.1 g |
- varav sockerarter | 3.5 g | 2.3 g |
Protein | 10 g | 7 g |
Fiber | 1.5 g | 1 g |
Salt | 2.2 g | 1.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.