Vietnamesiska sommarrullar med kyckling

Vietnamilaiset kesärullat kanalla 2

Det behöver inte vara en viss tid på året för att man skall kunna uppskatta smaken i välgjorda vietnamesiska sommarrullar. Sommarrullarna är perfekt i vardagen, eftersom de är snabba att göra. Du behöver egentligen bara lite Delikyckling, sockerärter, risvermicell och mango inne i ett rispapper och smakupplevelsen är redo!

Receptet har utvecklats för Snellman.fi av kocken och matbloggaren Mika Rampa från Perinneruokaa prkl -bloggen.

12 30 min

Ingredienser

  • 2 pkt rökt Delikyckling
  • 90 g risvermicell
  • 100 g sockerärtor
  • 1 st mango
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 st chili
Sås
  • ½ dl jordnötssmör
  • ½ dl sojasås
  • 2 rkl rivet skal och saft från en lime

Vietnamesiska sommarrullar med kyckling — Gör så här

  1. Tillred risvermicellen enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Skala och strimla mangon, skiva din chili och avlägsna fröna om du så vill.
  3. Häll varmt vatten på ett djupt fat, lägg ett rispapper i vattnet och låt det mjukas upp i ungefär 15 sekunder innan du lägger på en tallrik.
  4. Sprid ut risvermicell och två skidor ihoprullad Delikyckling på ett rispapper. Tillsätt sockerärtor, skivad mango, thaibasilika och slutligen några skivor chili.
  5. Vik in rispapprets kanter och rulla ihop till ett tight knyte.
  6. Gör såsen genom att blanda ihop jordnötssmör och soja. Tillsätt skal och saft från limen i såsen och servera direkt!
Uusi konsepti tuo kuluttajille luonnollisen maukkaan vaihtoehdon – raikas ja kevyt Delikana tehdään huolella 2

Äntligen ett broilerpålägg med smak! I vår Delikyckling hittar du fyllig smak, naturlighet och rena råvaror. Hemligheten bakom den unika smaken är den buljong vi kokar vid vår egen fabrik i Jakobstad.

Ge Delikycklingen en chans – du blir inte besviken.

Rate

Dela

Kommentarer