Hoppa till innehållet
Wok med gris

Wok med gris

Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g

4

1h tillagningstid + 1h total tid

Lätt

En wok kombinerar gott kött med goda grönsaker. I denna griswok används kokosmjölk som ger en mjuk smak till rätten. Nudlar eller ris, du väljer vad som serveras med woken! Köttet som används här är mört och har låg fetthalt som styckad passar bra till olika wokar. Herr Snellmans wokrecept, var så god!

Ingredienser

Wok med gris

Instruktioner

Dela filéskivsbunten på hälft. Blanda rörsocker, soja, ingefära och mosade vitlöksklyftor.
Häll blandningen över köttskivorna och blanda väl. Låt dra i 30 minuter i rumstemperatur. Hetta upp olja i en wokpanna tills det ryker och bryn skivorna.
Tillsätt kokosmjölk och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt sedan halvtinade wokgrönsaker och låt sjuda i ytterligare 5-10 minuter.
Smaksätt med saft ur en lime och styckad koriander. Servera tillsammans med ris eller nudlar, njut.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 617 kJ / 148 kcal 1541 kJ / 371 kcal
Fett 10.3 g 25.7 g
- varav mättat fett 4.5 g 11.2 g
Kolhydrat 6.3 g 15.8 g
- varav sockerarter 4.8 g 12.1 g
Protein 7 g 19 g
Fiber 1.7 g 4.3 g
Salt 1.1 g 2.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan