Wok med gris

Wok med gris

En wok kombinerar gott kött med goda grönsaker. I denna griswok används kokosmjölk som ger en mjuk smak till rätten. Nudlar eller ris, du väljer vad som serveras med woken!

Köttet som används här är mört och har låg fetthalt som styckad passar bra till olika wokar. De Tunntunna uppskärningarna består alltid av 100 % finländskt, gm-fritt och ofruset kött.

Herr Snellmans wokrecept, var så god!

4

Ingredienser

  • 1 pkt (ca 300 g) Snellman Tunn filé av lantgris
  • 0.25 dl rörsocker
  • 0.5 dl sojasås
  • 0.75 tsk ingefära
  • 5 vitlöksklyftor, mosade
  • 0.5 dl olja
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 påse (400–500 g) frysta wokgrönsaker
  • 1 lime
  • 0.5 kruka koriander
Tunn filé av lantgris 1

Wok med gris — Gör så här

  1. Dela filéskivsbunten på hälft. Blanda rörsocker, soja, ingefära och mosade vitlöksklyftor. Häll blandningen över köttskivorna och blanda väl. Låt dra i 30 minuter i rumstemperatur. Hetta upp olja i en wokpanna tills det ryker, bruna skivorna. Tillsätt kokosmjölk och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt sedan halvtinade wokgrönsaker och låt sjuda i ytterligare 5-10 minuter. Smaksätt med saft ur en lime och styckad koriander. Servera tillsammans med ris eller nudlar, njut.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept