Siirry sisältöön
Paremmat lihapullat

Paremmat lihapullat

Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g

30min

4

Helppo

Lihapullat ovat taatusti yksi suosituimmista jauheliharuoista ja niitä voi valmistaa monella eri ohjeella, joko kätevästi uunissa paistaen tai pannussa ruskistamalla. Silloin tällöin saattaa vastaan tulla lihapullaohje, jossa yhtenä ainesosana on sipulikeitto. Tämä lihapullaresepti sisältää sen sijaan tuoretta sipulia ja ne tärkeimmät mausteet. Nämä paremmat lihapullat ovatkin saaneet tittelinsä siitä, että makua pyöristämään on käytetty kermaviiliä. Jokainen päättäköön itse kumpi on parempi – nämä vai mummon lihapullat. Makoisia ovat! Lihapullia on helppo ja hauska tehdä, ja Herra Snellmanin lihapullaohjeella onnistut varmasti! Lisukkeeksi sopii esimerkiksi perunamuusi ja puolukkahillo, riippuen mistä tykkää. Hauskaa kokkailua!

Ainekset

Paremmat lihapullat

Ohje

Sekoita korppujauhot ja kermaviili, anna turvota.

Kuullota sipuli voissa.

Yhdistä ainekset jauhelihan, kananmunan ja mausteiden kanssa ja sekoita lihapullataikinaksi.

Muotoile taikina lihapulliksi.

Kypsennä lihapullat uunissa 220 °C noin 20 min tai paista pannulla, kunnes niiden pinta on kauniin ruskea.

Vinkki!

Mikäli käy niin, että lihapullia sattuu jäämään yli, voit käyttää pyörykät seuraavana päivänä vaikkapa lämpimiin lihapullaleipiin. Päälle runsaasti juustoa, nam.

Tiesitkö, että lihapullataikinaan voi lisätä kermaa tai kivennäisvettä? Sivuiltamme löytyy myös resepti, jossa lihapullat valmistetaan juuri tuolla tavalla!

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 170 g
Energia 734 kJ / 176 kcal 1247 kJ / 298 kcal
Rasva 9.9 g 16.8 g
- josta tyydyttynyttä 5.7 g 9.6 g
Hiilihydraatit 6.6 g 11.3 g
- josta sokereita 1.4 g 2.4 g
Proteiini 15 g 25 g
Ravintokuitu 0.4 g 0.7 g
Suola 0.3 g 0.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

LIHAPULLAT UUNISSA VAI PANNULLA?

Lihapullat voi paistaa kypsiksi joko paistinpannulla tai uunissa. Kypsennystapa taitaa olla pitkälti makuasia ja tottumuskysymys, tuleehan lihapullista molemmilla tavoilla tehtynä maukkaita. Silloin kun haluaa välttyä liialta ruoan käryltä asunnossa, kannattaa kuitenkin kypsentää lihapullat uunissa. Uunissa lihapullia kannattaa paistumisen aikana hieman heilutella, jotta ne paistuvat tasaisesti. Mikäli lämpö uunissa ei jakaudu tasaisesti uunin etu- ja takaosan välillä, kannattaa uunipelti myös kääntää paiston puolivälissä niin että että pellin molemmissa päädyissä olevat lihapullat ruskistuvat yhtä paljon.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle