Chipotle- ja chorizomakkarapaistos
4
1h 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Chipotle- ja chorizomakkarapaistos
- 200 g mustapapuja
- 1 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
- 1 kpl Snellman All Natural Salsiccia grillimakkara 230 g
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 kpl sellerinvartta
- 4 kpl punasipulia
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 2 dl hedelmäistä Ale-olutta
- 1 kpl vihreää paprikaa
- 0.5 tl merisuolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Tarjoiluun
- 4 kpl ruisleipäviipaletta
- 10 g timjamia
Ohje
Liota mustapapuja yön yli väljässä vedessä ja huuhdo ne. Keitä papuja suolavedessä 40 minuutin ajan
Viipaloi varsisellerit ja puolita punasipulit
Kuumenna öljy padassa ja kuullota kasviksia kymmenen minuuttia. Ripottele joukkoon savupaprikajauhe. Lisää pataan myös valutetut pavut sekä olut
Anna seoksen kiehua viiden minuutin ajan, peitä pata kannella ja hauduta vielä toiset viisi minuuttia
Kuutioi paprika ja sekoita palat yhdessä puolitettujen makkaroiden kanssa paistoksen joukkoon
Laita kansi takaisin päälle ja hauduttele vielä 15 minuuttia. Mausta paistos lopuksi suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla
Tarjoile paistos lämpimien ruisleipien päällä ja koristele annokset tuoreella timjamilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 320 g | |
---|---|---|
Energia | 695 kJ / 167 kcal | 2225 kJ / 535 kcal |
Rasva | 11.2 g | 35.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.7 g | 11.9 g |
Hiilihydraatit | 7.8 g | 24.9 g |
- josta sokereita | 1.9 g | 6.1 g |
Proteiini | 8 g | 24 g |
Ravintokuitu | 3.3 g | 10.6 g |
Suola | 1.1 g | 3.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.