Siirry sisältöön
Chorizo-lehtikaaliquesadillat ja omena-pekonisalsa

Chorizo-lehtikaaliquesadillat ja omena-pekonisalsa

Kunnon pekoni 150 g

40min

4

Helppo

Kun kotimaiset kasvikset, suomalainen liha ja meksikolainen ruokakulttuuri lyövät hynttyyt yhteen syntyy maailman maukkainta ruokaa. Quesadillat täytetään lisäaineettomalla Snellmanin All Natural Chorizolla, pannulla pyöräytetyllä lehtikaalilla, cheddar-juustolla ja jalopenoilla. Lisukkeeksi lusikoidaan avokadotahnaa sekä omenasta ja pekonista sekoitettua, korianterilla höystettyä superraikasta salsaa. Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

Chorizo-lehtikaaliquesadillat
  • 1 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
  • 4 kpl lehtikaalin lehteä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl jalapenoa
  • 100 g cheddarjuustoa
  • 1 kpl ranskankermaa
  • 4 kpl Soft tortillaa
  • 1 kpl avokadoa
  • 0.5 kpl sitruunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Omena-pekonisalsa
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 1 kpl punasipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 kpl punaista chiliä
  • 3 rkl tuoretta korianteria
  • 2 kpl kotimaista omenaa
  • 0.5 dl sitruunanmehua
  • 1 rkl öljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

Chorizo-lehtikaaliquesadillat

Leikkaa chorizot ohuiksi siivuiksi. Irrota lehtikaalien ruodit ja hienonna lehdet. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista chorizosiivut. Lisää lehtikaali ja paista hetki. Mausta ripauksella mustapippuria.

Hienonna jalapenot. Raasta juusto. Ota yksi tortilla leikkuulaudalle ja levitä pintaan ohuelti ranskankermaa. Täytä tortillan puolikas chorizo-lehtikaaliseoksella, omena-pekonisalsalla, jalapenoilla ja raastetulla cheddarilla. Taita toinen puolikas kanneksi. Täytä loput tortillat samalla tavalla.

Halkaise avokado ja koverra hedelmäliha kulhoon. Muussaa se haarukalla ja sekoita joukkoon sitruuna ja suola.

Kuumenna pannu ja paista quesadilloja molemmin puolin keskilämmöllä, kunnes pinta ruskistuu ja juusto sulaa. Leikkaa puoliksi ja tarjoile heti lopun omena-pekonisalsan ja avokadotahnan kera.

Omena-pekonisalsa

Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja ruskista ne pannulla. Siirrä siivilään valumaan ja ota talteen 1 rkl pekonin rasvaa, jos haluat hyödyntää sitä quesadillojen teossa.

Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynsi. Hienonna chili ja korianteri. Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 914 kJ / 220 kcal 2742 kJ / 660 kcal
Rasva 16.2 g 48.7 g
- josta tyydyttynyttä 5.3 g 15.9 g
Hiilihydraatit 9.3 g 27.9 g
- josta sokereita 3 g 9 g
Proteiini 9 g 26 g
Ravintokuitu 2 g 6.1 g
Suola 1.6 g 4.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle