Siirry sisältöön
Fetatäytteiset lihapullat ja tzatsikia

Fetatäytteiset lihapullat ja tzatsikia

Kunnon naudan jauheliha 20 % 400 g

35min (josta aktiivista 20min)

4

Helppo

Fetatäytteiset lihapullat tuovat hieman vaihtelua tavallisiin lihapulliin. Fetajuusto tuo lihapulliin mehevyyttä, suolaisuutta ja makua. Jauhelihaksi kannattaa valita Kunnon täyteläistä naudan jauhelihaa, joka valmistetaan aina GMO-vapaasta ja 100 % suomalaisesta, pakastamattomasta naudanlihasta. Fetatäytteisten lihapullien kylkeen sopii erinomaisesti tzatsiki. Meillä Snellmanilla hyväksi todetut reseptit, ole hyvä!

Ainekset

Lihapullat
Tzatsiki
  • 1 kpl kurkkua
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl valkoviinietikkaa
Veneperunat
  • 8 kpl perunaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 0.5 tl grillimaustetta

Ohje

  1. Valmista veneperunat:

  2. Leikkaa perunat lohkoiksi. Laita perunat suurehkoon kulhoon ja sekoita joukkoon öljyä ja grillimaustetta. Asettele perunat leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa noin 30 minuutin ajan.

  3. Lihapullat:

  4. Kuori ja pilko sipuli hyvin hienoksi.

  5. Sekoita jauhelihaan kananmuna, sipulisilppu, suola sekä mustapippuria maun mukaan. Koepaista pieni pihvi maustamisen jälkeen, jotta voit varmistaa oikean maun.

  6. Pyörittele lihapulliksi fetakuution ympärille. Paista uunissa 225 asteessa 12–15 minuuttia.

  7. Valmista tzatsiki.

  8. Raasta kurkku ja valuta ylimääräiset nesteet pois siivilässä. Tzatsikiin kannattaa valita paksua ruuanlaittoon sopivaa jugurttia esim. kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia.

  9. Puserra valkosipulin kynnet ja sekoita ne jogurtin joukkoon. Mausta jogurtti mustapippurilla ja suolalla. Sekoita joukkoon kurkku.

Vinkkejä

Jäljelle jääneet fetakuutiot voit käyttää salaattiin tai jopa murustella mausteeksi tzatsikin joukkoon. Jos lisäät fetat tzatsikiin, jätä suola pois reseptistä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 640 kJ / 154 kcal 3198 kJ / 770 kcal
Rasva 11.6 g 57.9 g
- josta tyydyttynyttä 3.7 g 18.3 g
Hiilihydraatit 4.8 g 23.9 g
- josta sokereita 1.1 g 5.7 g
Proteiini 7 g 34 g
Ravintokuitu 0.5 g 2.3 g
Suola 0.7 g 3.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Fetatäytteiset lihapullat tuovat hieman vaihtelua tavallisiin lihapulliin. Fetajuusto tuo lihapulliin mehevyyttä, suolaisuutta ja makua. Jauhelihaksi kannattaa valita Kunnon täyteläistä naudan jauhelihaa, joka valmistetaan aina GMO-vapaasta ja 100 % suomalaisesta, pakastamattomasta naudanlihasta. Fetatäytteisten lihapullien kylkeen sopii erinomaisesti tzatsiki. Meillä Snellmanilla hyväksi todetut reseptit, ole hyvä!

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Kommentit (2)

  1. Ohjeessa ei sanota mihin fetakuutiot laitetaan?Lihapullataikinaan?

    1. Kiitos kommentista! Feta on tosiaan unohtunut ohjeesta. Lihapulla muotoillaan fetapalan ympärille, jolloin lihapullaan tulee ihana fetasisus. Tämä lisätty myös ohjeeseen nyt. / SM

Tallenna

Ostoslistalle