Fetatäytteiset lihapullat ja tzatsikia
4
20min työaika + 35min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Lihapullat
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 20 % 400 g
- 1 tl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 1 kpl kananmunaa
- 100 g fetajuustoa kuutioina
- 1 kpl sipulia
Tzatsiki
- 1 kpl kurkkua
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 3 dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl valkoviinietikkaa
Veneperunat
- 8 kpl perunaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 0.5 tl grillimaustetta
Ohje
Veneperunat
Leikkaa perunat lohkoiksi. Laita perunat suurehkoon kulhoon ja sekoita joukkoon öljyä ja grillimaustetta. Asettele perunat leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa noin 30 minuutin ajan.
Lihapullat
Kuori ja pilko sipuli hyvin hienoksi. Sekoita jauhelihaan kananmuna, sipulisilppu, suola sekä mustapippuria maun mukaan. Koepaista pieni pihvi maustamisen jälkeen, jotta voit varmistaa oikean maun. Paista uunissa 225 asteessa 12–15 minuuttia.
Tzatsiki
Raasta kurkku ja valuta ylimääräiset nesteet pois siivilässä. Tzatsikiin kannattaa valita paksua ruuanlaittoon sopivaa jugurttia esim. kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia. Puserra valkosipulin kynnet ja sekoita ne jogurtin joukkoon. Mausta jogurtti mustapippurilla ja suolalla. Sekoita joukkoon kurkku.
Vinkkejä
Jäljelle jääneet fetakuutiot voit käyttää salaattiin tai jopa murustella mausteeksi tzatsikin joukkoon. Jos lisäät fetat tzatsikiin, jätä suola pois reseptistä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 640 kJ / 154 kcal | 3198 kJ / 770 kcal |
Rasva | 11.6 g | 57.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.7 g | 18.3 g |
Hiilihydraatit | 4.8 g | 23.9 g |
- josta sokereita | 1.1 g | 5.7 g |
Proteiini | 7 g | 34 g |
Ravintokuitu | 0.5 g | 2.3 g |
Suola | 0.7 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.