Siirry sisältöön
Floridanleike

Floridanleike

Maatiaispossun ulkofilee n. 1,3 kg

4

40min kokonaisaika

Keskitaso

Floridanleike ei välttämättä ole se tunnetuin leike, mutta sitäkin herkullisempi tämä raikkaan hedelmäinen ruokalaji on. Pohjimmiltaan floridanleike on leivitetty porsaanleike, mutta ne ovatkin ne lisukkeet, jotka tekevät floridanleikkeestä nimenomaan floridanleikkeen. Floridanleike saa nimittäin tarjoiltaessa ylleen on béarnaisekastiketta ja paistettua persikkaa. Herkullinen floridanleike syntyy luonnollisesti suomalaisesta lihasta ja mikä olisikaan parempi vaihtoehto, kuin omilla perhetiloillamme kasvatettu maatiaispossumme, jonka voidaan sanoa olevan maailman suomalaisin possu.

Ainekset

Paneroitu porsaanleike
Leivitys
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
Paistamiseen
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
Bearnaisekastike
  • 200 g voita
  • 1 rkl sipulia silputtuna
  • 5 kpl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 3 kpl kananmunan keltuaista
  • 1 rkl silputtua tuoretta persiljaa

Ohje

Paneroitu porsaanleike

Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen.

Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan.

Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa floridanleike heti.

Béarnaisekastike:

Paloittele huoneenlämpöinen voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa sipulisilppu, pippuri, rakuuna, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes nestemäärästä on puolet jäljellä.

Siivilöi liemi teräskulhoon ja nosta kulho vesihauteeseen kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Lisää keltuaiset ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee.

Lisää voi muutama kuutio kerrallaan koko ajan vatkaten. Kun kaikki voi on sekoittunut kastikkeeseen, nosta kulho pois kattilan päältä.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Mausta floridanleike persiljalla tai rakuunalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 250 g
Energia 1589 kJ / 382 kcal 3972 kJ / 956 kcal
Rasva 29 g 72.5 g
- josta tyydyttynyttä 14.8 g 37 g
Hiilihydraatit 13.9 g 34.7 g
- josta sokereita 1.8 g 4.6 g
Proteiini 16 g 41 g
Ravintokuitu 0.7 g 1.7 g
Suola 0.8 g 2.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle