Gluteeniton kinkkupiirakka cheddar-viikuna -täytteellä
20min
4
Helppo
Ainekset
piirakkapohja
- 3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
- 100 g voita
- 3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 100 g Snellman Savukinkkusuikale 200 g
- 100 g cheddarjuustoa
- 3 kpl viikunaa
- 3 kpl kananmunaa
- 2 dl ruokakermaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl paprikajauhetta
- 0.5 tl mustapippuria jauhettu
Ohje
Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen
Nypi voi ja jauhot karkeaksi massaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Gluteeniton taikina voi olla tavanomaista tahmeampaa, mutta se kuuluu asiaan
Painele taikina piirakkavuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm. Muotoilu helpottuu kun ripottelet vielä vähän jauhoja taikinan sekaan
Pistele haarukalla reikiä muotoiltuun kuoreen, siirrä se jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ja tee sillä välin täyte
Raasta cheddar ja leikkaa viikunat viipaleiksi. Sekoita keskenään muna, maito ja mausteet
Esipaista piirakkapohjaa n. 10 minuuttia ja ota se sitten uunista jäähtymään. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen
Asettele savukinkkusuikaleet ja juustoraaste piirakkapohjalle. Kaada päälle munamaitoseos ja viimeistele viikunaviipaleilla
Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes munaseos on hyytynyt.
Vinkki!
Katso myös Snellmanin perinteinen kinkkupiirakkaresepti. Voit hyödyntää gluteenitonta piirakkapohjaa myös sen leipomisessa!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 190 g | |
---|---|---|
Energia | 1272 kJ / 306 kcal | 2417 kJ / 581 kcal |
Rasva | 21.8 g | 41.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 12.3 g | 23.3 g |
Hiilihydraatit | 13.6 g | 25.8 g |
- josta sokereita | 1.1 g | 2.2 g |
Proteiini | 12 g | 22 g |
Ravintokuitu | 2 g | 3.9 g |
Suola | 1.2 g | 2.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.