Hitaasti haudutettu Secreto
4
30min työaika + 2h 30min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Hitaasti haudutettu secreto
- 500 g Snellman Maatiaispossun secreto n. 400 g
- 5 dl lihalientä
- 2 dl omenamehua
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 tl suolaa
Ohje
Ota liha huoneenlämpöön noin 30–60 minuuttia ennen valmistamista. Aseta liha uuninkestävään astiaan. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää astiaan. Lisää suola, lihaliemi sekä omenamehu. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan osaan.
Peitä foliolla ja aseta 70-asteisen uunin alaosaan. Kypsennä lihaa 1,5 h– 2 h tai kunnes lihan sisälämpötila on noin 60 astetta.
Nosta lihapala liemestä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla tai kuivalla keittiöpyyhkeellä. Paista pintaan kaunis väri tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla. Anna lihan vetäytyä foliossa ja leikkaa poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile kermaisen kyssäkaalin kera.
Vinkkejä
Tarjoile hitaasti haudutettu secreto esimerkiksi kermaisen kyssäkaalin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 125 g | |
---|---|---|
Energia | 895 kJ / 214 kcal | 1119 kJ / 267 kcal |
Rasva | 10.8 g | 13.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.3 g | 5.4 g |
Hiilihydraatit | 7.7 g | 9.6 g |
- josta sokereita | 4.4 g | 5.5 g |
Proteiini | 21 g | 26 g |
Ravintokuitu | 0.1 g | 0.1 g |
Suola | 1.6 g | 2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.