Siirry sisältöön
Hitaasti haudutettu Secreto

Hitaasti haudutettu Secreto

4

30min työaika + 2h 30min kokonaisaika

Keskitaso

Secreton nimi juontaa juurensa hieman piilossa olevaan sijaintiinsa – tämä teurastajan salaisuus löytyy nimittäin porsaan vatsan ja kyljen tuntumasta. Snellmanin Maatiaispossun Secreto on erittäin murea ja runsaasti marmoroitu pala, joka oikein valmistettuna on mahtavan maukas. Tämän reseptin on tuottanut satokausi.fi

Ainekset

Hitaasti haudutettu secreto
  • 500 g Snellman Maatiaispossun secreto n. 400 g
  • 5 dl lihalientä
  • 2 dl omenamehua
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl suolaa

Ohje

Ota liha huoneenlämpöön noin 30–60 minuuttia ennen valmistamista. Aseta liha uuninkestävään astiaan. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää astiaan. Lisää suola, lihaliemi sekä omenamehu. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan osaan.

Peitä foliolla ja aseta 70-asteisen uunin alaosaan. Kypsennä lihaa 1,5 h– 2 h tai kunnes lihan sisälämpötila on noin 60 astetta.

Nosta lihapala liemestä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla tai kuivalla keittiöpyyhkeellä. Paista pintaan kaunis väri tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla. Anna lihan vetäytyä foliossa ja leikkaa poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile kermaisen kyssäkaalin kera.

Vinkkejä

Tarjoile hitaasti haudutettu secreto esimerkiksi kermaisen kyssäkaalin kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 125 g
Energia 895 kJ / 214 kcal 1119 kJ / 267 kcal
Rasva 10.8 g 13.5 g
- josta tyydyttynyttä 4.3 g 5.4 g
Hiilihydraatit 7.7 g 9.6 g
- josta sokereita 4.4 g 5.5 g
Proteiini 21 g 26 g
Ravintokuitu 0.1 g 0.1 g
Suola 1.6 g 2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle