Hot dogit & fenkoli-punakaalipikkelsi
8
2h 20min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Hot dogit & fenkoli-punakaalipikkelsi
Hot dog sämpylät
- 3.75 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 500 g vehnäjauhoja
- 35 g voita
- 1 tl suolaa
Voiteluun ja koristeeksi
- 1 kpl kananmunaa
- 0.5 dl seesaminsiemeniä
Punakaali-fenkolipikkelsi
- 1 kpl punasipulia
- 300 g punakaalia
- 150 g fenkolia
Pikkelsiliemi
- 1.5 dl vettä
- 0.75 dl sokeria
- 0.5 tl merisuolaa
- 0.5 dl punaviinietikkaa
- 1 kpl laakerinlehteä
- 1 kpl timjamin vartta
- 1 kpl tähtianista
Ohje
Hot Dog -sämpylät (16 kpl)
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja vaivaa yleiskoneella 10 minuuttia tai käsin 15–20 minuuttia
Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota puoli tuntia
Pyörittele taikinasta pitkulaisia sämpylöitä uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä sämpylöiden ympärille tilaa kohota. Kohota leivinliinan alla tunnin ajan
Voitele sämpylät munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä
Paista 225-asteisessa uunissa 13 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mikäli sämpylöitä jää yli, voi ne pakastaa.
Fenkoli punakaalipikkelsi:
Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi puolikuiksi. Siivuta myös kaali ja fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi
Mittaa kaikki pikkelsiliemen ainekset kattilaan ja kiehauta seos
Kaada kuuma liemi kasvissuikaleiden päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Bratwurst:
Grillaa bratwurstit tai paista ne grillipannulla
Halkaise hot dog-sämpylät ja lusikoi sämpylän väliin punakaali-fenkolipikkelsiä. Viimeistele annos kuumalla Bratwurst-nakilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 210 g | |
---|---|---|
Energia | 1070 kJ / 255 kcal | 2246 kJ / 536 kcal |
Rasva | 10.7 g | 22.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.1 g | 8.7 g |
Hiilihydraatit | 27.8 g | 58.3 g |
- josta sokereita | 6.1 g | 12.8 g |
Proteiini | 10 g | 21 g |
Ravintokuitu | 2.3 g | 4.8 g |
Suola | 1.2 g | 2.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.