Siirry sisältöön
Jauheliha-pekonipasteijat kinkkuliemellä

Jauheliha-pekonipasteijat kinkkuliemellä

Kunnon pekoni 150 g

20

1t työaika | 3t kokonaisaika

Keskitaso

Lehtevät lihapasteijat ja ihanan suolainen liemi maistuvat alkuruokana tai viikonlopun herkkuna. Pasteijan kuori leivotaan maukkaasta rahka-voitaikinasta, ja täytteessä maistuu Snellman Kunnon jauheliha, rapea pekoni sekä makea sipuli. Askartele pasteijat paistovalmiiksi jääkaappiin ja paista kullanruskeiksi ennen ruokailua. Liemessä voit hyödyntää joulukinkusta irtoavaa paistolientä tai käyttää laadukasta valmista lihalientä.

Ainekset

Täyte
  • 1 dl keitettyä riisiä tai puuroriisiä
  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 250 g
  • 0.5 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 kpl pientä punasipulia
  • ripaus maustepippuria
  • ripaus mustapippuria
Taikina
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 200 g huoneenlämpöistä rahkaa
  • 300 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Liemi
  • 5 dl joulukinkun paistolientä (tai valmista lihalientä)
  • vettä
Lisäksi
  • 1 kpl kananmunaa voiteluun

Ohje

Valmista ensin taikina. Mittaa huoneenlämpöinen voi ja rahka kulhoon. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä ainekset ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen piirakoiden valmistamista.

Hienonna pekoni pieneksi. Kuori punasipulit ja pilko mahdollisimman pieneksi silpuksi. Paista pekoni rapeaksi pannulla. Siirrä pois pannulta ja ruskista seuraavaksi jauheliha. Kaada jauheliha pekonin joukkoon ja kuullota viimeiseksi punasipulisilppu tilkassa öljyä.

Mittaa lihojen ja sipulin sekaan riisi ja mausteet, sekoita ja anna täytteen jäähtyä täysin.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta stanssin tai ison kahvikupin avulla halkaisijaltaan suunnilleen 12 cm kokoisia ympyröitä. Laita täytettä ympyrän toiselle puoliskolle ja taita keskeltä. Nypi reunat kiinni, ettei täyte pääse valumaan ulos. Toista, kunnes olet täyttänyt koko taikinan. Voitele pasteijat kananmunalla ja paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia kauniin kullanruskeiksi.

Ota talteen kinkun paistolientä, kun paistat joulukinkun. Lisää vettä liemeen, jotta saat sopivan suolaisen liemen. Kuumenna liemi kiehuvaksi ennen tarjoilua. Halutessasi voit käyttää myös valmista lihalientä. Kaada kuumaa lientä lautaselle ja asettele päälle pari pasteijaa. Nauti heti!

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 75 g
Energia 1120 kJ / 269 kcal 840 kJ / 202 kcal
Rasva 18.1 g 13.5 g
- josta tyydyttynyttä 10.4 g 7.8 g
Hiilihydraatit 17 g 12.7 g
- josta sokereita 1.1 g 0.8 g
Proteiini 9 g 7 g
Ravintokuitu 0.8 g 0.6 g
Suola 1.6 g 1.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Joulu Pikkusuolaiset Satokausiresepti Suolaiset piirakat Talvi Uusivuosi

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle