
Jauhelihapiirakka
Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g1h
6
Keskitaso
Ainekset
Pohja
- 125 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl juustoraastetta
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl maitoa
Täyte
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 1 kpl sipulia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 200 g paseerattua tomaattia
- 2 tl basilikaa
- 0.5 tl pizzamaustetta
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 1 kpl ripaus valkopippuria
- 3 tl chilikastiketta
- 10 kpl kirsikkatomaattia
- 3 dl juustoraastetta
Munamaito
- 2 kpl kananmunaa
- 2 dl kermaa
Ohje
-
Nypi pohjan ainekset ja painele taikina irtopohjavuokaan.
-
Esipaista pohja uunissa noin 8 min 200 °C.
-
Kuullota pilkottu sipuli pannulla, lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää murskattu valkosipuli, paseerattu tomaatti ja mausteet.
-
Kaada pohjan päälle, asettele kirsikkatomaatin puolikkaat ja lisää juustoraaste.
-
Sekoita kanamuna ja kerma keskenään ja kaada lopuksi päälle.
-
Kypsennä jauhelihapiirakka 175 asteessa noin 45 min.
-
Anna jauhelihapiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 260 g | |
---|---|---|
Energia | 990 kJ / 238 kcal | 2575 kJ / 618 kcal |
Rasva | 15.5 g | 40.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.3 g | 21.6 g |
Hiilihydraatit | 11.8 g | 30.6 g |
- josta sokereita | 2.4 g | 6.2 g |
Proteiini | 11 g | 29 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 2.2 g |
Suola | 0.6 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.