Jauhelihapiirakka
6
1h kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Pohja
- 125 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl juustoraastetta
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl maitoa
Täyte
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 1 kpl sipulia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 200 g paseerattua tomaattia
- 2 tl basilikaa
- 0.5 tl pizzamaustetta
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 1 kpl ripaus valkopippuria
- 3 tl chilikastiketta
- 10 kpl kirsikkatomaattia
- 3 dl juustoraastetta
Munamaito
- 2 kpl kananmunaa
- 2 dl kermaa
Ohje
Nypi pohjan ainekset ja painele taikina irtopohjavuokaan.
Esipaista pohja uunissa noin 8 min 200 °C.
Kuullota pilkottu sipuli pannulla, lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää murskattu valkosipuli, paseerattu tomaatti ja mausteet.
Kaada pohjan päälle, asettele kirsikkatomaatin puolikkaat ja lisää juustoraaste.
Sekoita kanamuna ja kerma keskenään ja kaada lopuksi päälle.
Kypsennä jauhelihapiirakka 175 asteessa noin 45 min.
Anna jauhelihapiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 260 g | |
---|---|---|
Energia | 990 kJ / 238 kcal | 2575 kJ / 618 kcal |
Rasva | 15.5 g | 40.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.3 g | 21.6 g |
Hiilihydraatit | 11.8 g | 30.6 g |
- josta sokereita | 2.4 g | 6.2 g |
Proteiini | 11 g | 29 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 2.2 g |
Suola | 0.6 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.