Siirry sisältöön
Kananmuna-pinaattimureke ja kukkakaali-pekonimuru

Kananmuna-pinaattimureke ja kukkakaali-pekonimuru

Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g

6

30min työaika + 1h 50min kokonaisaika

Keskitaso

Ainekset

Kananmuna-pinaattimureke ja kukkakaali-pekonimuru
  • 2 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g
  • 8 kpl kananmunaa
  • 1 kpl sipulia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 200 g kermaviiliä
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.5 kpl juustokuminaa
  • 100 g babypinaattia
  • 1 rkl voita vuoan voiteluun
Kukkakaali-pekonimuru
  • 1 kpl kukkakaalia
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 1 kpl bataattia
  • 0.5 tl rouhittua valkopippuria
  • 0.25 tl inkivääriä
  • 0.5 tl suolaa
  • vettä keittämiseen

Ohje

Kuumenna uuni 170 asteeseen.

Keitä 6 kpl kananmunia kuuden minuutin ajan ja jätä kaksi kananmunaa mureketta varten. Jäähdytä keitetyn munat kylmällä juoksevalla vedellä ja kuori.

Silppua sipuli ja kuullota silppu miedolla lämmöllä läpikuultavaksi öljytilkassa paistinpannussa. Laita kaikki mureketaikinan aineet kulhoon, pinaatinlehdet kokonaisina, sekoita hyvin.

Voitele 2 litran uunivuoka, laita puolet mureketaikinasta vuokaan ja asettele kananmunat taikinan päälle.

Peitä munat lopulla murekeseoksella. Kaada toiseen uunivuokaan litran verran vettä, nosta foliolla peitetty murekevuoka vuokaan ja kypsennä uunissa 170 asteessa 45–60 minuuttia, tai kunnes murekkeen sisälämpötila on 70 astetta. Murekkeen kypsymisaika riippuu vuoan muodosta ja mureketaikinakerroksen paksuudesta.

Kuori, pilko ja hyörytä bataatti lisukkeeksi.

Anna murekkeen vetäytyä 20 minuuttia uunista ottamisen jälkeen. Kumoa mureke tarjoiluvadille ja koristele se kukkakaali-pekonimurulla. Tarjoa höyrytettyjen bataattikuutioiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Kukkakaali-pekonimuru

Laita huuhdottu ja verholehdettömäksi putsattu kukkakaali kattilaan. Valuta vettä kattilaan niin että kukkakaali juuri ja juuri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Jäähdytä kukkakaali kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

Silppua pekoni ja kukkakaali. Kukkakaali pyörähtää muruksi monitoimikoneessa hetkessä. Ruskista pekoni omassa rasvassaan kuumassa paistinpannussa. Lisää kukkakaalimurut ja paista rapeaksi. Mausta. Tarjoa murekkeen kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 380 g
Energia 619 kJ / 149 kcal 2351 kJ / 564 kcal
Rasva 9.5 g 36 g
- josta tyydyttynyttä 3.7 g 14.1 g
Hiilihydraatit 3.2 g 12.3 g
- josta sokereita 1.4 g 5.3 g
Proteiini 12 g 44 g
Ravintokuitu 1.1 g 4.1 g
Suola 0.6 g 2.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle