Maksapihvit karppaajan tapaan
3
30min työaika + 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Maksapihvit karppaajan tapaan
- 400 g Snellman Naudan maksapala n. 500 g
- 1 kpl sipulia
- 0.5 kpl lanttua
- 2 kpl kananmunaa
- 0.5 dl kermaa
- 0.5 tl valkopippuria
- 0.5 tl suolaa
- 1 rkl voita paistamiseen
Ohje
Jos sinulla on kokonainen maksapala voit jauhaa sen monitoimikoneen vetsiosalla.
Leikkaa pala lanttua ja kuori sipuli, raasta.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista voissa pannulla.
Vinkki!
Tämä resepti onnistuu hyvin ilman lanttua, mutta silloin maksan maku on todella vahva.
Mikäli maksaruoat kiinnostavat, katso myös herkulliset jauhemaksapihvit sekä jauhelihalla höystetyt jauhemaksapihvit. Testaa myös maukasta grillattua naudanmaksaa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 200 g | |
---|---|---|
Energia | 675 kJ / 162 kcal | 1351 kJ / 323 kcal |
Rasva | 8.5 g | 17 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.1 g | 6.3 g |
Hiilihydraatit | 5.8 g | 11.5 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 4.6 g |
Proteiini | 15 g | 30 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 1.8 g |
Suola | 0.7 g | 1.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.