
Kevyt lasagnekeitto
Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g30min (josta aktiivista 15min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl oreganoa
- 1 tl basilikaa
- 1.5 tl punaista chilirouhetta
- 2 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 500 g)
- 0.5 l vettä
- 2 kpl lihaliemikuutiota
- 8 kpl täysjyvälasagnelevyä tai muuta pastaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria myllystä
Lisäksi
- 100 g turkkilaista jogurttia (kevyt, rasvaa 3,5 %)
- 100 g kirsikkatomaatteja
- tuoretta basilikaa
Ohje
-
Kuori ja hienonna sipulit.
-
Laita kattilaan oliiviöljyä ja ruskista jauhelihaa hetki.
-
Lisää sipulit kattilaan jauhelihan joukkoon ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmentynyt.
-
Lisää tomaattipyree, oregano, basilika ja chilirouhe. Kaada joukkoon tomaattimurska ja lihaliemi. Sekoita ja anna kiehahtaa.
-
Murenna lasagnelevyt kattilaan. Sekoita ja anna kiehua kannen alla hiljalleen poreillen 12–15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.
-
Puolita kirsikkatomaatit. Viimeistele keitto paksulla jugurtilla, kirsikkatomaateilla ja basilikalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 324 kJ / 77 kcal | 1618 kJ / 386 kcal |
Rasva | 2.7 g | 13.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 1 g | 5 g |
Hiilihydraatit | 6.8 g | 34.2 g |
- josta sokereita | 2.6 g | 12.8 g |
Proteiini | 6 g | 28 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 8.1 g |
Suola | 0.7 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.