Kinkkuvoileipäkakku
1h
10
Keskitaso
Ainekset
Kinkkuvoileipäkakku
- 6 rkl majoneesia
- 4 dl kermaa
- 6 rkl kurkkusalaattia
- 1 kpl omenaa
- 1 kpl Snellman Ylikypsä Kinkku 300 g
- 9 kpl viipaletta paahtoleipää
- 1 tl mustapippuria
- 1 dl maitoa
Koristelu
- 1 kpl jäävuorisalaattia
- 20 g herneenversoja
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 0.5 kpl Snellman Pippurinen meetvursti 120 g
Ohje
Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.
Hienonna kinkku. Voit käyttää täytteseen mitä tahansa Snellmanin leikkeleitä.
Poista leipäviipaleista reunat. Raasta omena.
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Käytä puolet kermasta tähän. Mausta pippurilla.
Kostuta leipäviipaleet maidossa tai lihaliemessä.
Kokoa kakku lisäämällä täytteitä vuorotellen leipäviipalekerrosten väliin.
Kääri valmis kakku folioon tai kelmuun ja anna vetäytyä yön yli.
Koristele kinkkuvoileipäkakku seuraavana päivänä kuorruttamalla se kerma-majoneesiseoksella tai sulate- tai tuorejuustolla. Koristele leikkeleillä ja vihanneksilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 190 g | |
---|---|---|
Energia | 642 kJ / 154 kcal | 1220 kJ / 293 kcal |
Rasva | 11.4 g | 21.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.8 g | 5.3 g |
Hiilihydraatit | 8 g | 15.2 g |
- josta sokereita | 3.3 g | 6.3 g |
Proteiini | 5 g | 10 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 1.7 g |
Suola | 0.7 g | 1.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.