Kolmen salamin pannupizza
1h 15min (josta aktiivista 30min)
4
Keskitaso
Ainekset
Pohja
- 1.75 dl vettä
- 1 rkl kuivahiivaa
- 0.5 dl maissijauhoja
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl hunajaa
Tomaattikastike
- 2 kpl tomaattia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl keltasipulia
- 2 rkl öljyä
- 0.3 tl punaista chilirouhetta
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl sokeria
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 0.5 tl kuivattua oreganoa
- 0.75 kpl ruukkua basilikaa
Täytteet
- 0.3 kpl Snellman Pepperoni salami 100 g
- 0.3 kpl Snellman Chorizo salami 100 g
- 0.3 kpl Snellman Milano salami 100 g
- 250 g mozzarellajuustoa (á 125 g)
- 0.25 kpl punasipulia
- 0.25 kpl vihreää paprikaa
- 75 g juustoraastetta
- tuoretta basilikaa koristeluun
Ohje
Valmista pitsapohja. Sekoita yleiskoneen kulhossa maissijauhot, 2 dl vehnäjauhoja, suola ja kuivahiiva. Lisää vesi, öljy sekä hunaja ja aloita taikinan vaivaaminen. Lisää loput vehnäjauhot ripotellen, kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa kevyesti kulhon reunoilta.
Vaivaa taikinaa 3–5 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Laita vaivattu taikina kohotusta varten kevyesti öljyttyyn kulhoon. Peitä tuorekelmulla ja anna nousta tunnin verran huoneenlämmössä.
Kun taikina kohoaa, valmista tomaattikastike. Soseuta tomaatit tehosekoittimessa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja keltasipuli. Kuullota sipuleita paksupohjaisessa kattilassa 2 rkl öljyssä. Lisää chililastut ja kuullota, kunnes sipulit ovat kunnolla pehmenneet. Lisää soseutetut tomaatit, tomaattipyree ja mausteet basilikaa lukuun ottamatta. Kypsennä ilman kantta 15 minuuttia. Lisää hienonnettu basilika valmiin kastikkeen joukkoon.
Leikkaa mozzarella puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja suikaloi punasipuli.
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele n. 26 cm halkaisijaltaan oleva metallivuoka öljyllä (n. 2 rkl). Siirrä kohonnut taikina pannuun ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Käytä pohjan käsittelyssä apuna maissijauhoja.
Levitä mozzarellaviipaleet alimmaisiksi. Jätä pitsan reunoille tarpeeksi tyhjää tilaa (2-3 cm). Lusikoi tomaattikastike mozzarellan päälle. Ripottele lopuksi juustoraastetta ja muita täytteitä vuorotellen tomaattikastikkeen päälle.
Kypsennä uunissa noin 25–30 minuuttia. Jos reunat tai täytteet alkavat tummumaan liikaa, peitä pitsa foliolla.
Ota kypsä pitsa pois uunista, anna levätä noin 5–10 minuuttia ja koristele tuoreella basilikalla juuri ennen tarjoilua. Voit halutessasi tarjoilla pitsan suoraan vuoasta tai kumota sen erilliselle tarjoilualustalle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 1201 kJ / 288 kcal | 3004 kJ / 719 kcal |
Rasva | 16.4 g | 41.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.2 g | 15.6 g |
Hiilihydraatit | 22.5 g | 56.2 g |
- josta sokereita | 3.7 g | 9.3 g |
Proteiini | 13 g | 32 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 4.6 g |
Suola | 1.1 g | 2.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.