Kunnon carbonara
2
40min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Kunnon Carbonara
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
- 1 tl voita
- 1 kpl sipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl Cayannepippuri
- 2 dl vispikermaa
- 2 dl vettä
- 1 kpl ruukkua basilikaa
- 1 kpl sitruunasta puristettua mehua
- 1 rkl sinappia
- 100 g parmesaani juustoa
- 2 kpl kananmunaa
- 200 g täysjyväpastaa
Ohje
Kuori, viipaloi ja lopuksi suikaloi makkara. Sulata voi pannulla ja lisää makkarasuikaleet ja ruskista niitä pannulla
Kun makkarat ovat kevyesti ruskistuneet, lisää suikaloitu sipuli, silputtu valkosipuli ja mausteet. Kun sipulit on kuullottunut, lisää kerma ja vesi
Lisää sitruuna, sinappi ja silputtu tuore basilika. Anna hautua vielä hetki
Viipaloi tai raasta parmesan juusto ja lisää (al denteksi) keitettyä pastaa sopivan verran kastikkeeseen. Lisää sekaan parmesan juusto ja lopuksi riko ja sekoita munat pastan sekaan. Tarjoa tuoreen basilikan ja parmesanin kera. Tulisuudesta pitäville suosittelen lisukkeeksi myös tuoretta chiliä!
Pasta: keitä suolavedessä noin 200 g speltti- tai täysjyväpastaa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 600 g | |
---|---|---|
Energia | 1073 kJ / 258 kcal | 6438 kJ / 1548 kcal |
Rasva | 17.6 g | 105.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 9.1 g | 54.3 g |
Hiilihydraatit | 12.6 g | 75.6 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 9.2 g |
Proteiini | 10 g | 63 g |
Ravintokuitu | 2 g | 11.7 g |
Suola | 0.9 g | 5.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.