Kunnon talvipata ja juuripersiljamuusi
3h 30min (josta aktiivista 30min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon Karjalanpaisti 500 g
- 2 kpl sipulia
- 2 kpl kokonaisia neilikoita
- 1 kpl tähtianista
- 1 kpl kanelitankoa
- 4 kpl maustepippuria
- 1 tl suolaa
- 200 g porkkanaa
- 200 g palsternakkaa
- 200 g lanttua
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- vettä
Juuripersijamuusi
- 800 g juuripersiljaa
- 2 dl maitoa
- 0.5 tl suolaa
- 1 rkl margariinia
Ohje
Ruskista karjalanpaistilihat nopeasti kuumalla pannulla tilkassa öljyä, siirrä lihat pataan.
Kuori sipuli ja valkosipuli, leikkaa muutamaan osaan ja lisää pataan. Mittaa joukkoon mausteet ja kaada päälle vettä niin, että lihapalat peittyvät. Laita kansi päälle ja uuniin 150 asteeseen noin 1,5 tunniksi.
Valmistele juurekset. Kuori lanttu, porkkanat ja palsternakat. Leikkaa paloiksi ja lisää pataan kypsennyksen keskivaiheessa. Jatka kypsentämistä noin 1,5 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
Valmista muusi. Kuori juuripersiljat ja leikkaa paloiksi. Keitä kattilassa niukassa vedessä keskiteholla noin 15 minuuttia tai kunnes palat ovat täysin pehmenneet. Siivilöi vesi pois ja kaada juuripersiljanpalat takaisin kattilaan. Mittaa sekaan maito ja nokare margariinia ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla.
Tarjoile joulupata ihanan juuripersiljamuusin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 600 g | |
---|---|---|
Energia | 257 kJ / 61 kcal | 1543 kJ / 368 kcal |
Rasva | 1.9 g | 11.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.6 g | 3.4 g |
Hiilihydraatit | 4.5 g | 27 g |
- josta sokereita | 3.9 g | 23.3 g |
Proteiini | 6 g | 33 g |
Ravintokuitu | 2.1 g | 12.5 g |
Suola | 0.4 g | 2.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.