Siirry sisältöön
Maa-artisokkakeitto bratwurstilla

Maa-artisokkakeitto bratwurstilla

All Natural Bratwurst grillimakkara 230 g

5

20min työaika | 40min kokonaisaika

Helppo

Samettista keittoa ja rapeaa mausteista makkaraa. Tämä maa-artisokkakeitto sopii lounaaksi tai vaikka ruokahalua herätteleväksi alkupalaksi. Suolainen ja rapeaksi paistettu braatvursti antaa reippaasti makua ja tekee annoksesta ruokaisamman.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman All Natural Bratwurst grillimakkara 230 g
  • 500 g maa-artisokkaa
  • 3 kpl jauhoisia perunoita
  • 1 kpl keltasipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl kasvisliemikuutiota
  • 4 dl vettä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl rypsiöljyä

Ohje

Kuori ja lohko maa-artisokat sekä perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Freesaa sipuleita hetki kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maa-artisokat sekä perunat ja jatka kypsentämistä muutama minuutti.

Lisää vettä kattilaan, kunnes kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää myös kasvisliemikuutio. Anna hautua kevyesti poreillen, kunnes maa-artisokat ja perunat ovat pehmeitä, noin 15–20 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma sekä mausteet ja kuumenna uudelleen.

Leikkaa bratwurstit paloiksi ja paista ne pannulla rapeiksi pienessä määrässä öljyä. Tarjoile rapeat makkarat keiton päällä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 403 kJ / 97 kcal 1208 kJ / 292 kcal
Rasva 6.3 g 18.8 g
- josta tyydyttynyttä 2.3 g 6.9 g
Hiilihydraatit 3.9 g 11.8 g
- josta sokereita 1.6 g 4.8 g
Proteiini 3 g 10 g
Ravintokuitu 5.7 g 17.1 g
Suola 1.1 g 3.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Alkuruoka Arkiruoka Keitot Kevät Satokausiresepti

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle