
Maa-artisokkakeitto bratwurstilla
40min (josta aktiivista 20min)
5
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman All Natural Bratwurst grillimakkara 230 g
- 500 g maa-artisokkaa
- 3 kpl jauhoisia perunoita
- 1 kpl keltasipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl kasvisliemikuutiota
- 4 dl vettä
- 2 dl ruokakermaa
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl rypsiöljyä
Ohje
-
Kuori ja lohko maa-artisokat sekä perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
-
Freesaa sipuleita hetki kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maa-artisokat sekä perunat ja jatka kypsentämistä muutama minuutti.
-
Lisää vettä kattilaan, kunnes kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää myös kasvisliemikuutio. Anna hautua kevyesti poreillen, kunnes maa-artisokat ja perunat ovat pehmeitä, noin 15–20 minuuttia.
-
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma sekä mausteet ja kuumenna uudelleen.
-
Leikkaa bratwurstit paloiksi ja paista ne pannulla rapeiksi pienessä määrässä öljyä. Tarjoile rapeat makkarat keiton päällä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 403 kJ / 97 kcal | 1208 kJ / 292 kcal |
Rasva | 6.3 g | 18.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.4 g | 7.1 g |
Hiilihydraatit | 3.9 g | 11.8 g |
- josta sokereita | 1.6 g | 4.8 g |
Proteiini | 3 g | 10 g |
Ravintokuitu | 5.7 g | 17.1 g |
Suola | 1.1 g | 3.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.