Maa-artisokkakeitto bratwurstilla
40min (josta aktiivista 20min)
5
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman All Natural Bratwurst grillimakkara 230 g
- 500 g maa-artisokkaa
- 3 kpl jauhoisia perunoita
- 1 kpl keltasipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl kasvisliemikuutiota
- 4 dl vettä
- 2 dl ruokakermaa
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl rypsiöljyä
Ohje
Kuori ja lohko maa-artisokat sekä perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Freesaa sipuleita hetki kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maa-artisokat sekä perunat ja jatka kypsentämistä muutama minuutti.
Lisää vettä kattilaan, kunnes kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää myös kasvisliemikuutio. Anna hautua kevyesti poreillen, kunnes maa-artisokat ja perunat ovat pehmeitä, noin 15–20 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma sekä mausteet ja kuumenna uudelleen.
Leikkaa bratwurstit paloiksi ja paista ne pannulla rapeiksi pienessä määrässä öljyä. Tarjoile rapeat makkarat keiton päällä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 403 kJ / 97 kcal | 1208 kJ / 292 kcal |
Rasva | 6.3 g | 18.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.4 g | 7.1 g |
Hiilihydraatit | 3.9 g | 11.8 g |
- josta sokereita | 1.6 g | 4.8 g |
Proteiini | 3 g | 10 g |
Ravintokuitu | 5.7 g | 17.1 g |
Suola | 1.1 g | 3.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.