Makkara-pekonipannukakut
6
30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Makkara-pekonipannukakut
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 kpl ruukku oreganoa
- 1 kpl ruukkua rucolaa
- 4 dl maitoa
- 2 kpl kananmunaa
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
Paistamiseen
- 50 g voita
Pinnalle
Kastike
- 2 kpl avokadoa
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 kpl limen mehua
- 0.5 kpl ruukkua ruohosipulia
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
Ohje
Mittaa jauhot, suola, sokeri, silputut oreganon lehdet ja rucola kulhoon. Lisää neste hyvin sekoittaen. Pilko ja paista pekoni kevyesti. Lisää kananmunat ja silputtu pekoni joukkoon. Sekoita hyvin ja anna taikinan turvota vartti.
Viipaloi makkarat. Sekoita avokadokastikkeen aineet.
Paista taikinasta isoja tai pieniä pannukakkuja, ripottele makkaraviipaleet pannuun annostellun taikinan päälle ja käännä kun paistopinta on kauniin värinen.
Tarjoa avokadokastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 230 g | |
---|---|---|
Energia | 901 kJ / 217 kcal | 2071 kJ / 499 kcal |
Rasva | 16.4 g | 37.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.7 g | 13.2 g |
Hiilihydraatit | 9.3 g | 21.3 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 5.4 g |
Proteiini | 8 g | 19 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 4 g |
Suola | 1.4 g | 3.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.