
Mansikka-raparperipaistos pekonilla
Kunnon pekoni 150 g1h 5min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 250 g raparperin varsia
- 3 dl tuoreita mansikoita
- 2 tl voita vuoan voiteluun
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl rouhittua kardemummaa
Murupaistos
- 75 g huoneenlämpöistä voita
- 0.5 dl fariinisokeria
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
- 1 l vaniljajäätelö
- syötäviä kukkia tai tuoreyrtin lehtiä koristeluun
Ohje
-
Valele pekoniviipaleet vaahterasiirapilla ja grillaa ne rapeiksi miedolla lämmöllä. Voit valmistaa pekonit myös uunissa. Laita vaahterasiirapilla valellut pekoniviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
-
Pese ja paloittele raparperinvarret. Poista mansikoista kanta ja paloittele ne.
-
Laita grillauksen kestävään paistovuokaan (metallivuoka tai valurautapannu) pohjalle rypistetty leivinpaperi tai voitele vuoka. Lisää paloiteltu raparperi ja mansikat. Ripottele päälle fariinisokeria ja kardemummaa.
-
Nypi kulhossa huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos vuokaan raparperien ja mansikoiden päälle.
-
Grillaa epäsuoralla lämmöllä. Kuumenna grilli 200-asteiseksi. Nosta piirakka grilliin ja sammuta piirakkavuoan alapuolella olevat polttimot. Sulje kansi ja paista noin 30 minuuttia. Voit valmistaa raparpericrumblen myös uunissa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
-
Tarjoa vaniljajäätelön kanssa ja lohko pinnalle rapeaa pekonia. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 1052 kJ / 252 kcal | 4210 kJ / 1006 kcal |
Rasva | 12.6 g | 50.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.1 g | 28.5 g |
Hiilihydraatit | 28.2 g | 112.9 g |
- josta sokereita | 22.1 g | 88.3 g |
Proteiini | 5 g | 20 g |
Ravintokuitu | 1.3 g | 5.1 g |
Suola | 0.4 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.