Siirry sisältöön
Mansikka-raparperipaistos pekonilla

Mansikka-raparperipaistos pekonilla

Kunnon pekoni 150 g

1h 5min (josta aktiivista 20min)

4

Helppo

Makea kohtaa suolaisen, ja grilli kruunaa kaiken. Tämä mansikka-raparperipaistos saa rapean murupäällisen lisäksi päälleen karamellisoitua pekonia, joka tuo mukaan täyteläistä savuisuutta ja herkullista kontrastia. Grillissä paistettu herkku on täydellinen lopetus kesäaterialle – lämmin, mehukas ja juuri sopivasti yllättävä. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa, koristele syötävillä kukilla ja anna kesän maistua joka lusikallisella.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 250 g raparperin varsia
  • 3 dl tuoreita mansikoita
  • 2 tl voita vuoan voiteluun
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl rouhittua kardemummaa
Murupaistos
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
  • 1 l vaniljajäätelö
  • syötäviä kukkia tai tuoreyrtin lehtiä koristeluun

Ohje

  1. Valele pekoniviipaleet vaahterasiirapilla ja grillaa ne rapeiksi miedolla lämmöllä. Voit valmistaa pekonit myös uunissa. Laita vaahterasiirapilla valellut pekoniviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  2. Pese ja paloittele raparperinvarret. Poista mansikoista kanta ja paloittele ne.

  3. Laita grillauksen kestävään paistovuokaan (metallivuoka tai valurautapannu) pohjalle rypistetty leivinpaperi tai voitele vuoka. Lisää paloiteltu raparperi ja mansikat. Ripottele päälle fariinisokeria ja kardemummaa.

  4. Nypi kulhossa huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos vuokaan raparperien ja mansikoiden päälle.

  5. Grillaa epäsuoralla lämmöllä. Kuumenna grilli 200-asteiseksi. Nosta piirakka grilliin ja sammuta piirakkavuoan alapuolella olevat polttimot. Sulje kansi ja paista noin 30 minuuttia. Voit valmistaa raparpericrumblen myös uunissa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

  6. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa ja lohko pinnalle rapeaa pekonia. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 1052 kJ / 252 kcal 4210 kJ / 1006 kcal
Rasva 12.6 g 50.5 g
- josta tyydyttynyttä 7.1 g 28.5 g
Hiilihydraatit 28.2 g 112.9 g
- josta sokereita 22.1 g 88.3 g
Proteiini 5 g 20 g
Ravintokuitu 1.3 g 5.1 g
Suola 0.4 g 1.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Makea kohtaa suolaisen, ja grilli kruunaa kaiken. Tämä mansikka-raparperipaistos saa rapean murupäällisen lisäksi päälleen karamellisoitua pekonia, joka tuo mukaan täyteläistä savuisuutta ja herkullista kontrastia. Grillissä paistettu herkku on täydellinen lopetus kesäaterialle – lämmin, mehukas ja juuri sopivasti yllättävä. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa, koristele syötävillä kukilla ja anna kesän maistua joka lusikallisella.

kokkaa resepti vaiheittain

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle