Munakasrulla jauhelihatäytteellä
45min
4
Helppo
Ainekset
Munakasrulla
- 5 kpl kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua valkopippuria
- 1 rkl rasvaa voiteluun
Täyte
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 1 kpl sipulia
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl currya
- 3 rkl ranskankermaa
- 0.5 kpl salaattisekoitusta
- 1 rkl voita paistamiseen
Ohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja lisää joukkoon suola, pippurilla ja maito. Lisää leivinpaperi syvän uunipellin pohjalle ja voitele paperi voisulalla. Kaada munaseos pellille.
Paista munakasta noin 15 minuuttia, kunnes se on jähmettynyt ja saanut väriä. Tee täyte munakkaan paistuessa.
Täyte: Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Paista voissa keskilämmöllä. Lisää jauheliha ja nosta lämpöä.
Ruskista jauheliha ja mausta suolalla ja currylla. Sekoita lopuksi joukkoon creme fraiche ja anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä paksuksi kastikkeeksi.
Levitä jauhelihaseos jähmettyneen munakkaan pinnalle ja lisää päälle huuhdellut salaatinlehdet. Rullaa munakas samalla tavalla kuin kääretorttu eli nostamalla leivinpaperin avulla pitkältä sivulta. Varmista, että saumakohta jää munakasrullan pohjalle. Tarjoile heti.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 270 g | |
---|---|---|
Energia | 565 kJ / 135 kcal | 1525 kJ / 366 kcal |
Rasva | 8.6 g | 23.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.3 g | 11.7 g |
Hiilihydraatit | 2.5 g | 6.6 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 6.1 g |
Proteiini | 12 g | 33 g |
Ravintokuitu | 0.2 g | 0.6 g |
Suola | 0.7 g | 1.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.