Naudan jauhelihapihvit
7
50min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Naudanjauhelihapihvit
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 700 g
- 1 dl korppujauhoja
- 200 g kermaviiliä
- 1 kpl kananmunaa
- 1.5 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl jauhettua fenkolia
Punasipulihillo
- 4 kpl punasipulia
- 0.5 dl punaviinietikkaa
- 1 dl hillo-marmeladisokeria
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 kpl laakerinlehteä
Ohje
Aloita valmistaminen punasipulihillosta. Halkaise sipulit, poista kuoret, leikkaa puolikkaat pitkittäin kahtia lohkoisi ja suikaloi lopuksi lohkot. Pane punasipulisuikaleet kattilaan, kaada punaviinietikka sekä hillo-marmeladisokeri päälle ja lisää mausteet joukkoon.
Kuumenna kiehuvaksi aineita sekoitellen, pane kansi päälle ja anna hillon kypsyä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Poista laakerinlehti hillosta.
Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuutiksi ennen valmistamista. Sekoita korppujauhot, kermaviili, kananmuna, suola ja mausteet kulhossa. Anna turvota 15 minuuttia. Sekoita jauheliha joukkoon. Muotoile taikinasta 14 pihviä. Jaa punasipulihillo seitsemälle pihville ja paina täytteettömät pihvit hillon päälle.
Grillaa, pariloi tai paista naudanjauhelihapihvit mieleisellesi kypsyysasteelle. Nauti peruna- ja vihersalaatin kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 160 g | |
---|---|---|
Energia | 839 kJ / 200 kcal | 1342 kJ / 320 kcal |
Rasva | 9.2 g | 14.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.4 g | 7 g |
Hiilihydraatit | 14.4 g | 23 g |
- josta sokereita | 10.5 g | 16.8 g |
Proteiini | 15 g | 24 g |
Ravintokuitu | 0.7 g | 1.1 g |
Suola | 0.9 g | 1.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.