Siirry sisältöön
Naudan sisäfileepihvi, uunikasvikset ja sienikastike

Naudan sisäfileepihvi, uunikasvikset ja sienikastike

Naudan sisäfileepihvi 2 kpl n. 300 g

4

1h työaika + 1h kokonaisaika

Keskitaso

Naudan sisäfileepihvi, uunikasvikset ja sienikastike – siinäpä vasta lyömätön yhdistelmä. Lihan valmistuksessa kannattaa muistaa muutama kikka, jotta liha on mahdollisimman maukas. Ensinnäkin ota liha ajoissa lämpiämään ennen paistamista. Muista myös kääräistä se hetkeksi folioon ennen tarjoilua. Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

Ainekset

Naudan sisäfileepihvi, uunikasvikset ja sienikastike
Sienikastike
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 dl ruokakermaa
  • 0.5 dl vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Paahdetut juurekset
  • 1 kg erilaisia juureksia (esim. lanttua,bataattia, porkkanaa)
  • 0.5 dl oliiviöljyä

Ohje

Naudan sisäfileepihvit

Ota liha ajoissa lämpiämään. Paista kuumalla pannulla hetken kummaltakin puolelta, mausta suolalla ja pippurilla. Kääräise hetkeksi folioon ja tarjoile.

Sienikastike

Puhdista ja tarvittaessa paloittele sienet. Voit myös käyttää haluamiasi metsäsieniä esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkutatteja. Älä käytä sieniä, joita et tunnista.
Laita sienet kuumalle, kuivalle pannulle, jolloin sienistä alkaa haihtua nestettä. Jatka paistamista ilman rasvaa, kunnes kaikki neste on haihtunut ja pannu on kuiva.
Lisää sienten sekaan pannulle nokare voita, hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun sipulit ovat kulottuneet ja sienet saaneet väriä, lisää kerma ja tarvittaessa hieman vettä tai lihalientä. Anna kastikkeen kiehahtaa. Tarkista maku ja tarjoile heti.

Paahdetut juurekset

Kuori ja paloittele esim. lanttua, punajuurta, bataattia, perunaa, porkkanaa, sipulia ja valkosipuleita. Laita kulhoon ja kaada päälle oliiviöljyä ja haluamiasi mausteita. Sekoita juureksia kunnes kaikki ovat saaneet pintaansa öljyä ja mausteita. Paista 220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 523 kJ / 125 kcal 2092 kJ / 500 kcal
Rasva 6.3 g 25.3 g
- josta tyydyttynyttä 2.3 g 9.1 g
Hiilihydraatit 6.7 g 26.7 g
- josta sokereita 3.9 g 15.5 g
Proteiini 10 g 38 g
Ravintokuitu 1.8 g 7.3 g
Suola 0.3 g 1.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle