Naudan sisäfileepihvi, uunikasvikset ja sienikastike
4
1h työaika + 1h kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Naudan sisäfileepihvi, uunikasvikset ja sienikastike
Sienikastike
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 dl ruokakermaa
- 0.5 dl vettä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Paahdetut juurekset
- 1 kg erilaisia juureksia (esim. lanttua,bataattia, porkkanaa)
- 0.5 dl oliiviöljyä
Ohje
Naudan sisäfileepihvit
Ota liha ajoissa lämpiämään. Paista kuumalla pannulla hetken kummaltakin puolelta, mausta suolalla ja pippurilla. Kääräise hetkeksi folioon ja tarjoile.
Sienikastike
Puhdista ja tarvittaessa paloittele sienet. Voit myös käyttää haluamiasi metsäsieniä esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkutatteja. Älä käytä sieniä, joita et tunnista.
Laita sienet kuumalle, kuivalle pannulle, jolloin sienistä alkaa haihtua nestettä. Jatka paistamista ilman rasvaa, kunnes kaikki neste on haihtunut ja pannu on kuiva.
Lisää sienten sekaan pannulle nokare voita, hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun sipulit ovat kulottuneet ja sienet saaneet väriä, lisää kerma ja tarvittaessa hieman vettä tai lihalientä. Anna kastikkeen kiehahtaa. Tarkista maku ja tarjoile heti.
Paahdetut juurekset
Kuori ja paloittele esim. lanttua, punajuurta, bataattia, perunaa, porkkanaa, sipulia ja valkosipuleita. Laita kulhoon ja kaada päälle oliiviöljyä ja haluamiasi mausteita. Sekoita juureksia kunnes kaikki ovat saaneet pintaansa öljyä ja mausteita. Paista 220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 523 kJ / 125 kcal | 2092 kJ / 500 kcal |
Rasva | 6.3 g | 25.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.3 g | 9.1 g |
Hiilihydraatit | 6.7 g | 26.7 g |
- josta sokereita | 3.9 g | 15.5 g |
Proteiini | 10 g | 38 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 7.3 g |
Suola | 0.3 g | 1.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.