Omenapossu
2h
8
Helppo
Ainekset
Omenapossu
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun ulkofilee n. 1,3 kg
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl fariinisokeria
- 2 kpl omenaa
- 2 kpl keltasipulia
- 0.5 dl silputtua timjamia
- 0.33 l omenasiideriä
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 1 dl ruokakermaa
- 0.5 rkl maissitärkkelystä
Ohje
Ota liha pakkauksesta ja laita voideltuun vuokaan
Mausta liha suolalla, pippurilla ja fariinisokerilla
Levitä sipulisilppu ja omenalohkot vuokaan, koristele tuoreella timjamilla
Kaada siideri vuokaan ja laita vuoka uuniin
Anna lihan kypsyä 150 asteessa 1,5 tuntia
Kun liha on kypsää, nosta se leikkuulaudalle ja peitä alumiinifoliolla, jotta se ei jäähdy sillä aikaa, kun teet kastikkeen. Lihasta kuin lihasta tulee mehukkaampaa, jos sen malttaa antaa levätä jonkin aikaa paistamisen jälkeen
Survo omenalohkot ja sipuli haarukalla ja sekoita niin, että liemi uunivuoassa on tasaista. Sen jälkeen siivilöi liemi kattilaan
Suurusta kastike maissitärkkelyksellä sekoittaen pieneen tilkkaan kylmää vettä
Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi ja murenna mukaan lihaliemikuutio. Mausta suolalla ja pippurilla, kermalla ja tuoreella timjamilla.
Viipaloi liha ja tarjoile perunamuusin ja kastikkeen kanssa
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 210 g | |
---|---|---|
Energia | 756 kJ / 181 kcal | 1587 kJ / 380 kcal |
Rasva | 10.5 g | 22 g |
- josta tyydyttynyttä | 4 g | 8.4 g |
Hiilihydraatit | 5.4 g | 11.4 g |
- josta sokereita | 4.9 g | 10.3 g |
Proteiini | 17 g | 35 g |
Ravintokuitu | 0.6 g | 1.4 g |
Suola | 0.8 g | 1.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.