Siirry sisältöön
One pot pasta bolognese

One pot pasta bolognese

Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g

25min (josta aktiivista 15min)

4

Helppo

One pot pasta bolognese on oikea yhden pannun arkiruokaihme. Helppo, riittoisa ja ravitseva pasta, jossa on reilusti tomaattia ja kunnon jauhelihaa. Tällä reseptillä on myös sydänmerkki, joten maun lisäksi myös ravintosisältö on viilattu kuntoon. Koko perheen lemppari!

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 7 dl vettä
  • 2 rkl worcestershire-kastiketta
  • 0.5 tl suolaa
  • 350 g täysjyväspagetti
  • 50 g parmesaani juustoa
  • 0.5 kpl ruukkua basilikaa
  • 1.5 kpl lihaliemikuutiota
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl timjamia
  • 2 tl basilikaa
  • 1 tl punaista chilirouhetta

Ohje

Kuori ja hienonna sipulit.

Kuumenna pannulla öljy ja ruskista jauheliha. Lisää pannulle hienonnetut sipulit ja paista, kunnes ne ovat pehmeitä.

Mausta oreganolla, timjamilla, basilikalla, chilirouheella ja tomaattipyreellä. Lisää paseerattu tomaatti, lihaliemi, worcestershirekastike ja suola. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää pasta ja painele se kastikkeen joukkoon. Peitä kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 12 minuuttia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.

Viimeistele raastetulla parmesanilla ja tuoreella basilikalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 450 g
Energia 483 kJ / 115 kcal 2173 kJ / 517 kcal
Rasva 3.5 g 15.8 g
- josta tyydyttynyttä 1.4 g 6.3 g
Hiilihydraatit 12.3 g 55.5 g
- josta sokereita 1.8 g 8.1 g
Proteiini 8 g 35 g
Ravintokuitu 2.1 g 9.6 g
Suola 0.6 g 2.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle