One pot pasta bolognese
25min (josta aktiivista 15min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 500 g paseerattua tomaattia
- 7 dl vettä
- 2 rkl worcestershire-kastiketta
- 0.5 tl suolaa
- 350 g täysjyväspagetti
- 50 g parmesaani juustoa
- 0.5 kpl ruukkua basilikaa
- 1.5 kpl lihaliemikuutiota
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 2 tl timjamia
- 2 tl basilikaa
- 1 tl punaista chilirouhetta
Ohje
Kuori ja hienonna sipulit.
Kuumenna pannulla öljy ja ruskista jauheliha. Lisää pannulle hienonnetut sipulit ja paista, kunnes ne ovat pehmeitä.
Mausta oreganolla, timjamilla, basilikalla, chilirouheella ja tomaattipyreellä. Lisää paseerattu tomaatti, lihaliemi, worcestershirekastike ja suola. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää pasta ja painele se kastikkeen joukkoon. Peitä kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 12 minuuttia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
Viimeistele raastetulla parmesanilla ja tuoreella basilikalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 483 kJ / 115 kcal | 2173 kJ / 517 kcal |
Rasva | 3.5 g | 15.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.4 g | 6.3 g |
Hiilihydraatit | 12.3 g | 55.5 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 8.1 g |
Proteiini | 8 g | 35 g |
Ravintokuitu | 2.1 g | 9.6 g |
Suola | 0.6 g | 2.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.