Oopperaleike
30min (josta aktiivista 15min)
4
Helppo
Ainekset
Paneroitu porsaanleike
- 600 g Snellman Maatiaispossun ulkofilee n. 1,3 kg
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 4 kpl kananmunaa
Leivitys
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kpl kananmunaa
- 2 dl korppujauhoja
Paistamiseen
- 1 rkl voita
- 1 rkl öljyä
Ohje
Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin
Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen
Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan
Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita
Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Paista myös kananmunat ja nosta ne lopuksi pihvien päälle. Tarjoa oopperaleike heti.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 996 kJ / 238 kcal | 2490 kJ / 596 kcal |
Rasva | 12.9 g | 32.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.3 g | 10.7 g |
Hiilihydraatit | 12.3 g | 30.8 g |
- josta sokereita | 0.3 g | 0.8 g |
Proteiini | 18 g | 45 g |
Ravintokuitu | 0.6 g | 1.5 g |
Suola | 0.5 g | 1.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.