Siirry sisältöön
Oopperaleike

Oopperaleike

Maatiaispossun ulkofilee n. 1,3 kg

30min (josta aktiivista 15min)

4

Helppo

Oopperaleike on leivitetty porsaanleike, joka tarjotaan paistetun munan kanssa. Oopperaleike paneroidaan kahteen kertaan ennen paistamista, joten se saa mukavan rapean pinnan. Maukas oopperaleike valmistuu luonnollisesti kunnon kotimaisesta lihasta ja juuri sellaista on perhetiloillamme kasvatettu maatiaispossu. Leikkaa pihvit ulkofileepalasta tai käytä erittäin ohuita lehtipihvejämme. Tarjoile oopperaleike esimerkiksi perunamuussin kera.

Ainekset

Paneroitu porsaanleike
Leivitys
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
Paistamiseen
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä

Ohje

Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin

Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen

Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan

Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita

Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Paista myös kananmunat ja nosta ne lopuksi pihvien päälle. Tarjoa oopperaleike heti.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 250 g
Energia 996 kJ / 238 kcal 2490 kJ / 596 kcal
Rasva 12.9 g 32.3 g
- josta tyydyttynyttä 4.3 g 10.7 g
Hiilihydraatit 12.3 g 30.8 g
- josta sokereita 0.3 g 0.8 g
Proteiini 18 g 45 g
Ravintokuitu 0.6 g 1.5 g
Suola 0.5 g 1.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle