Pekoni-bowl
50min (josta aktiivista 30min)
4
Helppo
Ainekset
Pekoni-bowl
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 2 dl riisi-ohraseosta
- 4 dl vettä
- 0.75 tl suolaa
- 1 kpl punaista chiliä silputtuna
- 1 kpl ruukkua ruohosipulia
- 1 kpl punasipulia
- 1 tl hunajaa
- 1 rkl sitruunasta puristettua mehua
- 300 g varhaiskaalia
- 2 kpl porkkanaa
- 1 kpl paketti papumixiä tai kikherneitä
- 0.5 kpl ruukkua salviaa
- 4 kpl keitettyä kananmunaa
Kastike
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl chilikastiketta
- 1 tl sokeria
- 0.25 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua valkopippuria
- 0.75 dl oliiviöljyä
- 0.5 kpl sitruunasta puristettua mehua
Ohje
Keitä riisi-ohra vähässä vedessä, miedolla lämmöllä poreillen kypsäksi. Mausta silputulla chilillä ja ruohosipulilla. Jäähdytä.
Viipaloi kuorittu punasipuli. Laita viipaleet kulhoon ja sekoita hunaja ja sitruunamehu joukkoon. Anna maustua 5 minuuttia.
Suikaloi varhaiskaali ja raasta tai suikaloi kuoritut porkkanat.
Paista pekoni rapeaksi ja nosta viipaleet valumaan talouspaperin päälle.
Tarjoa kastike erikseen.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 380 g | |
---|---|---|
Energia | 746 kJ / 179 kcal | 2835 kJ / 679 kcal |
Rasva | 10.2 g | 38.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.2 g | 8.5 g |
Hiilihydraatit | 14.9 g | 56.6 g |
- josta sokereita | 3.8 g | 14.3 g |
Proteiini | 6 g | 22 g |
Ravintokuitu | 2.8 g | 10.6 g |
Suola | 0.8 g | 3.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.