Pekonin paistaminen
3
10min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Pekonin paistaminen
Ohje
Pekonin paistaminen rapeaksi onnistuu helpoiten kuumalla pannulla ilman rasvaa.
Paista pekoneita muutama minuutti ja käännä viipaleita välillä.
Vinkkejä
Pekonin paistaminen pannulla on usein melko rasvaista puuhaa. Voit halutessasi poistaa ylimääräisen rasvan viipaleista nostamalla ne paistamisen jälkeen hetkeksi lautaselle, jolle on aseteltu pari viipaletta talouspaperia.
Pekonin paistaminen vedessä on myös mahdollista ja toiset ovatkin sitä mieltä, että juuri näin pekoni paistuu kaikkein mehevimmäksi. Kun pekoni on saanut väriä kuumalla pannulla, lisää hieman vettä ja paista keskilämmöllä kunnes vesi on haihtunut ja pekonit ovat kypsiä.
Katso myös, miten valmistuu pekoni uunissa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 40 g | |
---|---|---|
Energia | 1787 kJ / 432 kcal | 715 kJ / 173 kcal |
Rasva | 37.5 g | 15 g |
- josta tyydyttynyttä | 12.5 g | 5 g |
Hiilihydraatit | 1.4 g | 0.6 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 0.6 g |
Proteiini | 21 g | 9 g |
Ravintokuitu | 0 g | 0 g |
Suola | 3.4 g | 1.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.