Perinteiset jauhemaksapihvit
6
30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Perinteiset jauhemaksapihvit
- 1 kpl Snellman Naudan maksapala n. 500 g
- 400 g perunaa
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl kananmunaa
- 0.5 tl valko- tai mustapippuria
- 1.5 tl suolaa
- 1 rkl voita paistamiseen
- 1 tl meiramia
Ohje
Kuori perunat ja sipuli ja pilko ne karkeiksi lohkoiksi.
Pilko maksapala neljään osaan ja laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Soseuta, kunnes seos on tasaista. Lisää halutessasi 1 tl meiramia mausteeksi.
Kummenna pannulla voita ja paista maksapihvitaikinasta
paksuhkoja pihvejä ohukaisten tapaan.
Tarjoa pihvien kanssa esimerkiksi keitettyjä perunoita tai perunasosetta, puolukkasurvosta ja vihersalaattia.
Vinkkejä
Jos kaipaat kastiketta, kuumenna paistamisen jälkeen pannulla (maustettua ruoka)kermaa. Mausta kastike ja lusikoi pihvien päälle.
Hieman rouheammat jauhemaksapihvit saat hienontamalla maksan monitoimikoneessa, mutta lisäämällä sipulin ja perunan raastettuna.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 160 g | |
---|---|---|
Energia | 480 kJ / 114 kcal | 768 kJ / 183 kcal |
Rasva | 4.2 g | 6.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.6 g | 2.5 g |
Hiilihydraatit | 8.1 g | 12.9 g |
- josta sokereita | 0.6 g | 0.9 g |
Proteiini | 11 g | 18 g |
Ravintokuitu | 0.4 g | 0.7 g |
Suola | 1 g | 1.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.