
Chorizoa, peruna-omenamuusia ja glaseerattuja porkkanoita
All Natural Chorizo grillimakkara 230 g1h
2
Helppo
Ainekset
Chorizoa, peruna-omenamuussia ja lasitettuja porkkanoita
Peruna-omenamuusi
- 140 g perunaa
- 140 g omenaa
- 1 kpl vettä keittämiseen
Glaseerattuja porkkanoita
- 2 kpl porkkanaa
- 0.5 rkl voita
- 0.5 rkl hunajaa
- 0.25 dl vettä
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Puolukkaseos
- 0.5 dl puolukoita
- 1 rkl vettä
- 2 rkl sokeria
- 1 kpl ripaus vaniljaa
Rapea lehtikaali
- 1 kpl lehtikaalia
- 1 rkl öljyä
- 0.5 tl suolaa
Ohje
Peruna-omenamuusi
-
Kuori perunat ja pilko ne
-
Pese ja pilko omenat
-
Keitä perunoita ja omenia 20 minuuttia, minkä jälkeen soseuta ne.
Glaseerattuja porkkanoita
-
Kuori porkkanat pieniksi kuutioiksi
-
Kumenna vesi, voi hunaja ja mausteet paistinpannussa
-
Lisää porkkanat ja keitä niitä 5 minuuttia matalassa lämpötilassa. Lisää lämpöä ja anna kiehua seuraavat 5 minuuttia vielä niin, että ne karamelisoituu.
Paistetut makkarat
Halkaise makkarat kahtia
- Paista makkarat noin 5 minuuttia pannulla, aina välillä kääntäen niitä.
Puolukkaseos
Laita kaikki ainekset pieneen mikroaaltouunikestävään kulhoon
- Laita ne 1-2 minuutiksi mikroon.
Rapea lehtikaali
-
Huuhtele lehtikaali ja kuivaa ne papreilla
-
Laita ne kulhoon ja lisää oliiviöljyä ja suolaa päälle.
-
Sekoita
-
Aseta maustettu ja öljytty lehtikaali leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista ne 200 C uunissa noin 7 minuuttia, kunnes ne ovat rapeat
-
Ripottele lehtikaalipaloja/muruja valmiin annoksen päälle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 633 kJ / 152 kcal | 2531 kJ / 608 kcal |
Rasva | 10.4 g | 41.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.5 g | 13.8 g |
Hiilihydraatit | 9.7 g | 38.9 g |
- josta sokereita | 7.3 g | 29.3 g |
Proteiini | 5 g | 20 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 6.2 g |
Suola | 1.2 g | 4.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.