Picadillo
4
20min työaika + 40min kokonaisaika
Helppo
Picadillo on kautta latinalaisen Amerikan tunnettu ja suosittu jauheliharuoka, josta on lukemattomia versioita. Tämä ohje on peruskastike, johon voi lisätä hedelmiä ja kasviksia, ja tietysti mausteita kukin mielensä mukaan. Rannikkoseuduilla tiettävästi suositaan hedelmäisempää picadilloa ja joukkoon laitetaan mm. päärynää, banaania ja/tai ananasta.
Ainekset
Picadillo
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl hapanta omenaa
- 1 kpl banaania
- 100 g tuoretta ananasta
- 1 kpl tölkki kuorittuja tomaatteja (n. 400 g)
- 3 rkl säilöttyä, viipaloitua jalapeñoa
- 1 dl rusinoita
- 0.5 dl paprikatäytteisiä oliiveja
- 0.25 tl kanelia
- 0.25 tl neilikkaa
- 1 rkl pizzamaustetta
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 dl ketsuppia
Ohje
Ruskista liha paistokasarissa, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet, sekoita hetki ja lisää sitten kaikki loput ainekset.
Anna muhia miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia välillä varovasti sekoitellen. Tarkista maku
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 330 g | |
---|---|---|
Energia | 564 kJ / 135 kcal | 1861 kJ / 446 kcal |
Rasva | 7 g | 23.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 3 g | 9.9 g |
Hiilihydraatit | 10.6 g | 34.8 g |
- josta sokereita | 9.7 g | 32.2 g |
Proteiini | 6 g | 20 g |
Ravintokuitu | 2 g | 6.6 g |
Suola | 0.6 g | 2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.