Piimälimppu

Piimälimppu 1

Perinteinen piimälimppu on täyteläinen makunautinto – mehevä, maukas ja maultaan hieman makea. Perinteinen piimälimppu on myös loistava vieminen, kun olet menossa kyläilemään. Makoisia hetkiä tämän makoisan piimälimppureseptin parissa!

4 60 min

Ainekset

  • 5 dl piimää
  • 50 g hiivaa
  • 0.5 rkl suolaa
  • 2 tl pomeranssinkuorta
  • 2 tl fenkolia
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl siirappia

Piimälimppu — Ohje

  1. Sekoita haalean piimän joukkoon murennettu hiiva, siirappi ja kaikki mausteet. Alusta jauhot taikinaan.
  2. Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinan alla lämpimässä.
  3. Pyöritä limpuiksi. Anna kohota.
  4. Voidellaan piimällä tai munalla tai siirappivesiseoksella.
  5. Pistellään ja paistetaan 225 asteessa noin 40 min.
  6. Kääri limppu kauniiseen liinaan ja asettele limppu leikkuulaudan päälle.

Arvioi

Jaa

Kommentit