Porkkanalaatikko paahdetuilla manteleilla ja lehtikaalilla
25min (josta aktiivista 15min)
8
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Kokkikartano Porkkanalaatikko 700g
- 2 dl kuohukermaa
- 4 kpl lehtikaalin lehteä
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 0.5 dl mantelilastuja
- 2 rkl voita
Ohje
Notkista porkkanalaatikko kulhossa kerman kanssa. Kaada voideltuun uunivuokaan, lisää päälle muutama voinokare ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin värisiksi. Poista lehtikaalin kova ruoti ja revi lehdet pieniksi paloiksi. Paista pannulla öljyssä rapeiksi.
Lisää paistettu lehtikaali porkkanalaatikon päälle ja viimeistele paahdetuilla manteleilla.
Vinkkejä
Voit valmistaa porkkanalaatikon tällä herkullisella ohjeella. Jos kiire pääsee kuitenkin yllättämään ja vietät mieluummin aikaa läheistesi seurassa kuin keittiössä, niin esimerkiksi Kokkikartanolta löytyy herkullinen valmis porkkanalaatikko.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 100 g | |
---|---|---|
Energia | 1056 kJ / 254 kcal | 1056 kJ / 254 kcal |
Rasva | 19.4 g | 19.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 9.7 g | 9.7 g |
Hiilihydraatit | 15.8 g | 15.8 g |
- josta sokereita | 8.8 g | 8.8 g |
Proteiini | 3 g | 3 g |
Ravintokuitu | 3.1 g | 3.1 g |
Suola | 0.7 g | 0.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.