Siirry sisältöön
Porkkanalaatikko paahdetuilla manteleilla ja lehtikaalilla

Porkkanalaatikko paahdetuilla manteleilla ja lehtikaalilla

25min (josta aktiivista 15min)

8

Helppo

Käytitpä sitten kotitekoista ja valmista laatikkoa, tämä helppo tuunausvinkki vie perinteisen porkkanalaatikon uudelle tasolle! Porkkanalaatikko notkistetaan kermalla ja paistetaan uunissa meheväksi ja rapeapintaiseksi. Päälle tulee näyttävä ja herkullinen koristelu lehtikaalista ja paahdetuista manteleista. Tarjoile sellaisenaan tai osana juhlapöytää – tämä herkku kerää varmasti kiitosta!

Ainekset

  • 1 kpl Kokkikartano Porkkanalaatikko 700g
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 kpl lehtikaalin lehteä
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 0.5 dl mantelilastuja
  • 2 rkl voita

Ohje

Notkista porkkanalaatikko kulhossa kerman kanssa. Kaada voideltuun uunivuokaan, lisää päälle muutama voinokare ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin värisiksi. Poista lehtikaalin kova ruoti ja revi lehdet pieniksi paloiksi. Paista pannulla öljyssä rapeiksi.

Lisää paistettu lehtikaali porkkanalaatikon päälle ja viimeistele paahdetuilla manteleilla.

Vinkkejä

Voit valmistaa porkkanalaatikon tällä herkullisella ohjeella. Jos kiire pääsee kuitenkin yllättämään ja vietät mieluummin aikaa läheistesi seurassa kuin keittiössä, niin esimerkiksi Kokkikartanolta löytyy herkullinen valmis porkkanalaatikko.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 100 g
Energia 1056 kJ / 254 kcal 1056 kJ / 254 kcal
Rasva 19.4 g 19.4 g
- josta tyydyttynyttä 9.7 g 9.7 g
Hiilihydraatit 15.8 g 15.8 g
- josta sokereita 8.8 g 8.8 g
Proteiini 3 g 3 g
Ravintokuitu 3.1 g 3.1 g
Suola 0.7 g 0.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle