
Possu-kurkku stirfry
Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet 300 g30min
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet 300 g
- 1 kpl kurkkua
- 1 kpl suippopaprikaa
- 1 kpl banaanisalottisipuli
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 tl chilihiutaleita
- 1 kpl 1 pss (n. 100 g) valmista aasialaista wok- tai stir fry -kastiketta
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1 kpl ruukku korianteria tai lehtipersiljaa
Riisi
- 3 dl jasminriisiä
- 6 dl vettä
- 0.5 tl suolaa
Ohje
-
Huuhtele jasmiiniriisi kylmässä vedessä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Kiehauta 6 dl vettä kattilassa ja lisää suola. Lisää riisi, peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä 12–15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Anna riisin levätä kannen alla 5 minuuttia. Voit tarkistaa riisin keitto-ohje pakkauksesta.
-
Kuumenna öljy wokkipannulla tai suurella paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää possusuikaleet pannulle ja ruskista 4–5 minuuttia, kunnes liha on melkein kypsää.
-
Lisää pannulle salottisipuli, inkivääri, valkosipuli ja suippopaprika. Kypsennä muutama minuutti kunnes sipulit ja paprika pehmenevät.
-
Lisää kurkku ja paista vielä hetki, jotta kurkku lämpenee mutta säilyttää rapeutensa.
-
Lisää wok- tai stir fry -kastike ja chilihiutaleet. Sekoita ja anna lämmetä.
-
Tarjoile stir fry jasmiiniriisin päältä ja viimeistele tuoreella korianterilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 390 kJ / 92 kcal | 1757 kJ / 415 kcal |
Rasva | 1.5 g | 6.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.3 g | 1.3 g |
Hiilihydraatit | 14.9 g | 67.3 g |
- josta sokereita | 0.6 g | 2.6 g |
Proteiini | 5 g | 21 g |
Ravintokuitu | 0.4 g | 1.8 g |
Suola | 0.3 g | 1.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.