Siirry sisältöön
Possukastike kasviksilla

Possukastike kasviksilla

5

1h 20min työaika + 1h 20min kokonaisaika

Helppo

Herra Snellmanin monikäyttöiset fileepihvit sopivat mainiosti myös kastikkeisiin. Tähän possukastikkeen reseptiin käytimme Maatiaispossun ohuen ohutta fileetä, joka valmistetaan 100 % suomalaisesta gm-vapaasta ja pakastamattomasta lihasta. Samettista pehmeyttä ja omaalatuisen herkullista sävyä possukastikkeeseen tuo piparjuurituorejuusto, mutta voit halutessasi käyttää myös maustamatonta tuorejuustoa.

Ainekset

Possukastike kasviksilla
  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun fileepihvi 5 kpl 550 g
  • 0.25 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0.75 tl rouhittua valkopippuria
  • 1 tl currya
  • 25 g voita
  • 4 dl lihalientä
  • 1 rkl sinappia
  • 1 kpl pussi pakastekasviksia
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl silputtua timjamia

Ohje

Ota possun fileeviipaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Sekoita jauhot ja mausteet. Pyörittele fileeviipaleet jauho-mausteseoksessa kauttaaltaan ja ruskista ne paistinpannussa rasvassa parissa kolmessa erässä.

Siirrä palat kattilaan, lisää lihaliemi ja sinappi, pane kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää puolisulaneet kasvikset, tuorejuusto ja yrtit ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa possukastike perunoiden kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 240 g
Energia 496 kJ / 119 kcal 1190 kJ / 285 kcal
Rasva 6.2 g 14.9 g
- josta tyydyttynyttä 3.5 g 8.5 g
Hiilihydraatit 4.2 g 10.1 g
- josta sokereita 1.8 g 4.4 g
Proteiini 11 g 27 g
Ravintokuitu 1 g 2.4 g
Suola 1 g 2.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle