Punakaalipasta pekonilla
3
20min työaika + 20min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 1 kpl isoa punasipulia
- 200 g pala punakaalia (n. 200 g)
- 200 g täysjyväpastaa
- 2.5 dl ruokakermaa
- 1 dl juustoraastetta
- 0.5 kpl ruukkua basilikaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Ohje
Kuutioi pekoni, kuori ja suikaloi sipuli. Suikaloi myös punakaali. Paista pekoni rapeaksi pannulla ja ota kypsä pekoni sivuun. Paista sipulisuikaleita pekonin rasvassa, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää punakaali pannulle ja kypsennä muutaman minuutin verran.
Kypsennä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Siivilöi kypsä pasta.
Säästä pieni määrä pekonia, punakaalia ja sipulia annoksen koristeluun. Sekoita kypsä pasta, pekoni ja ruokakerma pannulle kasvisten joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita myös ⅔ juustoraasteesta pastan joukkoon ja anna sen sulaa. Lisää basilika pastaan juuri ennen tarjoilua. Ripottele loput juustoraasteesta annosten päälle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 599 kJ / 144 kcal | 2398 kJ / 574 kcal |
Rasva | 7.5 g | 30 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.3 g | 13.3 g |
Hiilihydraatit | 11.8 g | 47.3 g |
- josta sokereita | 2 g | 8 g |
Proteiini | 6 g | 24 g |
Ravintokuitu | 2.2 g | 8.7 g |
Suola | 0.9 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.