Raparperipiiras
1h
8
Helppo
Ainekset
Raparperipiiras
- 1 kpl pkt murotaikinaa (pakaste)
- 10 g voita vuoan voiteluun
- 500 g raparperin varsia
Täyte
- 1 dl kermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 kpl kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 0.5 kpl vaniljatankoa
- 1 tl tuoretta inkivääriä
Ohje
Voitele piirakkavuoka tai useampi pieni annosvuoka ja tasoita taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Viipaloi raparperinvarret pitkittäin tai pieni pieniksi viipaleiksi poikittain. Yhdistä täytteen ainekset. Kaada seos piirakkavuokaan taikinan päälle. Lado raparperit päälle.
Kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä paistos leivinpaperilla. Anna jähtyä ja tarjole kanelilla maustetun vaniljakastikkeen kera.
Vinkki!
Voit myös käyttää vaniljalla maustettua tuorejuustoa maustamattoman sijaan.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 130 g | |
---|---|---|
Energia | 1202 kJ / 288 kcal | 1563 kJ / 374 kcal |
Rasva | 16.1 g | 21 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.2 g | 9.3 g |
Hiilihydraatit | 29.6 g | 38.5 g |
- josta sokereita | 17.2 g | 22.3 g |
Proteiini | 5 g | 7 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 2 g |
Suola | 0.5 g | 0.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.