Siirry sisältöön
Raparperipiiras

Raparperipiiras

1h

8

Helppo

Kesä, aurinko ja raparperipiiras! Nauti vaikkapa jäätelön kera. Tässä jälkiruoassa on sopivassa suhteessa makeutta ja kirpakkuutta. Raparperipiiras maistuu etenkin aikuiseen makuun. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!

Ainekset

Raparperipiiras
  • 1 kpl pkt murotaikinaa (pakaste)
  • 10 g voita vuoan voiteluun
  • 500 g raparperin varsia
Täyte
  • 1 dl kermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 kpl vaniljatankoa
  • 1 tl tuoretta inkivääriä

Ohje

Voitele piirakkavuoka tai useampi pieni annosvuoka ja tasoita taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Viipaloi raparperinvarret pitkittäin tai pieni pieniksi viipaleiksi poikittain. Yhdistä täytteen ainekset. Kaada seos piirakkavuokaan taikinan päälle. Lado raparperit päälle.

Kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä paistos leivinpaperilla. Anna jähtyä ja tarjole kanelilla maustetun vaniljakastikkeen kera.

Vinkki!

Voit myös käyttää vaniljalla maustettua tuorejuustoa maustamattoman sijaan.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 130 g
Energia 1202 kJ / 288 kcal 1563 kJ / 374 kcal
Rasva 16.1 g 21 g
- josta tyydyttynyttä 7.2 g 9.3 g
Hiilihydraatit 29.6 g 38.5 g
- josta sokereita 17.2 g 22.3 g
Proteiini 5 g 7 g
Ravintokuitu 1.5 g 2 g
Suola 0.5 g 0.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle