Siirry sisältöön
Shakshuka lihapullilla

Shakshuka lihapullilla

Kunnon lihapullat 300 g

6

30min työaika + 50min kokonaisaika

Helppo

Shakshuka on alun perin Lähi-idästä lähtöisin oleva herkullinen pataruoka. Tähän shaksukaan tulee kotimaisia Kunnon lihapullia, reilusti tomaattia ja muita kasviksia, ja päälle hyydytetään kananmunia, jotka toimivat kastikkeen tapaan.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Kunnon lihapullat 300 g
  • 2 kpl suippopaprikaa
  • 100 g varsiselleriä
  • 1 kpl keltasipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 800 g tölkki kuorittuja tomaatteja (n. 400 g)
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kpl ruukkua basilikaa
  • 1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
  • 6 kpl kananmunaa
  • 2 dl vettä
  • 2 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 4 rkl voita paistamiseen

Ohje

Lisää laakealle pannulle (halkaisija 30 cm) 2 rkl voita ja ruskista lihapullat keskilämmöllä. Siirrä lihapullat pois pannulta ja jätä odottamaan.

Suikaloi suippopaprikat, hienonna keltasipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa huuhdellut varsisellerin oksat noin ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Murskaa korianterinsiemeniä kevyesti veitsen lappeella.

Lisää pannulle 2 rkl voita ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää pannulle savupaprika ja korianterinsiemenet ja jatka kuulottamista vielä pari minuuttia miedolla lämmöllä.

Lisää pannulle suippopaprikat ja varsiselleri. Lisää voita tarvittaessa. Kypsennä noin viisi minuuttia keskilämmöllä.

Lisää pannulle säilyketomaatit liemineen. Huuhtele tölkit vedellä (n. 1 dl per tölkki) ja lisää vesi pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua kevyesti poreillen, ilman kantta, noin 10 minuuttia. Murskaa tomaatit kevyesti haudutuksen aikana.

Halkaise kirsikkatomaatit sekä oliivit ja lisää pannulle. Sekoita ja jatka hauduttamista vielä toiset 10 minuuttia keskilämmöllä, ilman kantta.

Hienonna basilika. Lisää lihapullat sekä ¾ basilikasta pannulle ja sekoita.

Tee shaksukan pinnalle pieniä kuoppia ja kaada kananmunat koloihin yksi kerrallaan. Anna kypsyä 10–15 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla.

Viimeistele shakshuka ripottelemalla loput basilikasta sen päälle.

Vinkkejä

Lisää shakshukaan aluksi kananmunan valkuaiset ja lisää keltuaiset kypsennyksen loppuvaiheessa pariksi minuutiksi. Tällöin keltuainen jää juoksevaksi ja kauniin keltaiseksi.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 350 g
Energia 452 kJ / 109 kcal 1581 kJ / 381 kcal
Rasva 8.3 g 29.2 g
- josta tyydyttynyttä 3.3 g 11.6 g
Hiilihydraatit 3.1 g 10.9 g
- josta sokereita 2.2 g 7.8 g
Proteiini 5 g 16 g
Ravintokuitu 1.5 g 5.3 g
Suola 0.8 g 2.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle