
Sienipasta possulla
Maatiaispossun nopea ja murea fileepihvi suolattu 4 kpl 460 g30min
4
Keskitaso
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun nopea ja murea fileepihvi suolattu 4 kpl 460 g
- 200 g kuivapastaa (esim. Rigatoni)
- 250 g metsäsieniä esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
- 1 kpl keltasipulia
- 3 dl lihalientä
- 3.3 dl kermaa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1 kpl ruukkua persiljaa
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 0.5 tl suolaa
Ohje
-
Viipaloi sienet sekä kuori ja hienonna sipulit. Lisää sienet kuivalle pannulle, lisää lämpöä ja haihduta suurin osa sienien kosteudesta pois. Lisää pannulle öljyä ja ruskista sienet. Lisää pannulle hienonnetut sipulit ja kypsennä.
-
Lisää 2 dl lihalientä pannulle. Keitä lientä kasaan 3–5 minuuttia. Lisää joukkoon kerma ja raastettu parmesaani. Kypsennä vielä 3–5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja lisää kastikkeen joukkoon.
-
Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti suolalla maustetussa vedessä. Valuta kypsä pasta.
-
Lisää erilliselle pannulle öljyä ja paista pihvit kypsiksi. Leikkaa pihvit suupalan kokoisiksi paloiksi ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää pannulle 1 dl lihalientä ja raaputa makuaineet pannun pohjalta liemen joukkoon. Lisää liemi kastikkeen sekaan.
-
Yhdistä kastike ja pasta. Viimeistele halutessasi persiljalla ja parmesaanilastuilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 696 kJ / 167 kcal | 2783 kJ / 666 kcal |
Rasva | 9.1 g | 36.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.7 g | 10.8 g |
Hiilihydraatit | 11.6 g | 46.5 g |
- josta sokereita | 2.5 g | 10 g |
Proteiini | 9 g | 35 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 3.4 g |
Suola | 1.1 g | 4.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.