Sienipasta possulla
4
30min työaika + 30min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun valkosipuli-persilja fileepihvi 2 kpl 230 g
- 200 g kuivapastaa (esim. Rigatoni)
- 250 g metsäsieniä esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
- 1 kpl keltasipulia
- 3 dl lihalientä
- 3.3 dl kermaa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1 kpl ruukkua persiljaa
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 0.5 tl suolaa
Ohje
Viipaloi sienet sekä kuori ja hienonna sipulit. Lisää sienet kuivalle pannulle, lisää lämpöä ja haihduta suurin osa sienien kosteudesta pois. Lisää pannulle öljyä ja ruskista sienet. Lisää pannulle hienonnetut sipulit ja kypsennä.
Lisää 2 dl lihalientä pannulle. Keitä lientä kasaan 3–5 minuuttia. Lisää joukkoon kerma ja raastettu parmesaani. Kypsennä vielä 3–5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja lisää kastikkeen joukkoon.
Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti suolalla maustetussa vedessä. Valuta kypsä pasta.
Lisää erilliselle pannulle öljyä ja paista pihvit kypsiksi. Leikkaa pihvit suupalan kokoisiksi paloiksi ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää pannulle 1 dl lihalientä ja raaputa makuaineet pannun pohjalta liemen joukkoon. Lisää liemi kastikkeen sekaan.
Yhdistä kastike ja pasta. Viimeistele halutessasi persiljalla ja parmesaanilastuilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 650 kJ / 156 kcal | 2598 kJ / 622 kcal |
Rasva | 9 g | 36 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.5 g | 10.2 g |
Hiilihydraatit | 11.6 g | 46.3 g |
- josta sokereita | 2.5 g | 9.9 g |
Proteiini | 6 g | 25 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 3.5 g |
Suola | 0.8 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.