Kunnon lihapullat ja oluella höystetty sienikastike

Snellman Kunnon lihapullat ja oluella höystetty sienikastike

Monipuoliset sienet sopivat niin piirakkaan, pastaan, keittoihin kuin muhennoksiinkin, ja metsäinen maku komppaa myös erinomaisesti erilaisia liharuokia. Uudenlaista syvyyttä perinteinen sienikastike saa, kun siihen lorauttaa mausteeksi tummaa olutta.

Kunnon Lihapullat ja oluella höystetty sienikastike on piirun verran parempaa arkiruokaa, joka syntyy helposti puolessa tunnissa. Tumma olut korostaa tässä Satokausi-reseptissä sienten umamista makua supertäyteläisessä kastikkeessa. Halutessaan kastikkeen voi maustaa hyppysellisellä rosmariinia tai timjamia. Tarjoile perunamuusin tai keitettyjen pottujen kanssa.

4 30 min

Ainekset

Oluella höystetty sienikastike
  • 200 g käsiteltyjä metsäsieniä, esim. kantarelleja ja suppilovahveroita
  • 1 kpl iso sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl tummaa olutta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5-1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
Lisäksi
  • 1-2 pkt Snellman kunnon lihapullia (à 300 g)
  • Perunamuusia tai keitettyjä perunoita tarjoiluun

Kunnon lihapullat ja oluella höystetty sienikastike — Ohje

  1. Puhdista ja silppua sienet pieneksi. Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Lisää sienet kuivalle pannulle ja paista keskilämmöllä, kunnes sienistä tuleva neste on haihtunut.
  2. Lisää öljy, sipuli ja valkosipuli pannulle. Kuullota muutama minuutti. Lisää olut pannulle ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi kerma sekä mausteet, sekoita.
  3. Paista lihapullia toisella pannulla tilkassa öljyä muutama minuutti. Kun lihapullissa on kullanruskea rapea pinta, lisää lihapullat sienikastikkeen.
  4. Kiehauta kastike ja tarjoile perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kera.
Kunnon-Lihapulla-lisäaineeton

laittoiko äitisi lihapulliin lisäaineita? Emme mekään.

Kun lihapullien valmistuksessa käytetään runsaasti Snellmanin jauhelihaa, joukkoon lisätään itse tehtyä lihalientä ja lihapullat kypsennetään kullanruskeiksi, syntyy herkku, joka ei lisäaineita kaipaa. Snellmanin Kunnon lihapullat.

Arvioi

Jaa

Kommentit