Siirry sisältöön
Suolainen välimeren piirakka

Suolainen välimeren piirakka

Naudan mureutettu ulkofileepihvi 2 kpl 320 g

6

1h 30min kokonaisaika

Keskitaso

Välimeren piirakka maistuu hyvin suureen tai pienempäänkin nälkään. Piirakan voi myös napata vaikka töihin evääksi, sillä suolaiset piirakat maistuvat sekä viileinä että lämmitettyinäkin. Tämä välimeren piirakka saa suolaista makua esimerkiksi oliiveista ja juustoista. Jos haluat säästää aikaa, pohjan voi muuten halutessaan valmistaa jo edellisenä iltana. Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu piirakkaohje, ole hyvä!

Ainekset

Pohja
  • 150 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl emmental juustoraastetta
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1 kpl ripaus suolaa
Täyte
  • 1 kpl punasipulia
  • 1 kpl keltaista paprikaa
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl purkkia (á n. 200g) vihreitä papuja
  • 2 kpl Snellman Naudan mureutettu ulkofileepihvi 2 kpl 320 g
  • 4 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 3 rkl paprika-cashew pestoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 100 g maustettua tuorejuustoa
  • 1 kpl ripaus suolaa
Koristelu
  • 5 kpl vihreitä kivettömiä oliiveja
  • 1 dl fetajuustoa kuutioina
  • 0.5 dl cashew pähkinöitä

Ohje

Pohja

Sulata voi ja sekoita pohjan ainekset, anna hetken olla jääkaapissa. Voit tehdä pohjan irtoreunavuokaan tai piirakkavuokaan.

Painele haarukalla reikiä taikinapohjaan ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 min ja laske sitten uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 10 min.

Anna jäähtyä ja säilytä kylmässä, jos et käytä pohjaa heti.

Täyte

Leikkaa punasipuli lohkoiksi, suikaloi paprikat ja pilko valkosipulinkynnet.

Suikaloi naudanliha ja paista kuumalla pannulla, mausta suolalla ja pippurilla.

Tee kastike creme fraichesta, tuorejuustosta, pilkotuista aurinkokuivatuista tomaateista ja välimerentahnasta, kaada lihojen kanssa paistinpannuun ja anna kiehahtaa.

Paista vihannekset ja laita piirakkakuoreen vihannespeti alimmaiseksi, päälle lihasuikaleet ja koristele viipaloiduilla oliiveilla, fetajuustolla ja cashewpähkinöillä.

Tarjoile ja nauti!

Muurikka

Ruskista liha ja lisää kasvikset, lisää kastike vasta juuri ennen kun kasvikset ovat kypsiä.

Nostele piirakkapohjalle täyte ja tarjoile.

Vinkkejä

Vinkki!

Ota testiin myös Herra Snellmanin tomaattinen jauhelihapiirakka.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 330 g
Energia 936 kJ / 225 kcal 3090 kJ / 741 kcal
Rasva 14.4 g 47.4 g
- josta tyydyttynyttä 8.2 g 26.9 g
Hiilihydraatit 12.2 g 40.4 g
- josta sokereita 2.3 g 7.5 g
Proteiini 12 g 40 g
Ravintokuitu 1.3 g 4.4 g
Suola 0.5 g 1.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle