Suolaiset aamiaisvohvelit
4
30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Vohvelitaikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 3.5 dl kevytmaitoa
- 1 kpl kananmunaa
- 2 rkl rypsiöljyä
Täytteet aamiaisvohveliin
- 1 kpl Snellman Cheddar grillimakkara 230 g
- 4 kpl kananmunaa
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 70 g pinaattia
- 1 rkl öljyä
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
Ohje
Valmista ensin vohvelit. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon maito ja muna. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
Paista vohvelit laittamalla 1 dl taikinaa voidellulle vohveliraudalle. Paista vohvelit kypsiksi ja kauniin värisiksi. Siirrä lautasille odottamaan.
Paista munat ja nosta ne vohveleiden päälle.
Lisää pannulle makkarat ja kirsikkatomaatit.Paista muutama minuutti tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Nosta paistetut makkarat ja kirsikkatomaatit vohveleiden päälle.
Lisää pannulle lopuksi pinaatti ja paista noin 1 minuutti, kunnes pinaatti on hieman pehmentynyt. Lisää vohvelin päälle.
Ripottele pinnalle sormisuolaa ja rouhi mustapippuria myllystä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 727 kJ / 174 kcal | 2546 kJ / 610 kcal |
Rasva | 10.1 g | 35.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.8 g | 9.6 g |
Hiilihydraatit | 12.9 g | 45 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 8.2 g |
Proteiini | 8 g | 27 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 3.3 g |
Suola | 1 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.