Suolaiset muffinssit meetvurstilla
8
30min työaika + 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Suolaiset muffinssit meetvurstilla
- 125 g margariinia
- 2 kpl kananmunaa
- 50 g Snellman Kevyt meetvursti 200 g
- 200 g kermaviiliä
- 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 dl emmental juustoraastetta
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 50 g Snellman Kevyt kotimainen meetvursti 200 g
- 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 tl pizzamaustetta
- 2 dl emmental juustoraastetta
Ohje
Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa munat, suola ja kermaviili kevyesti joukkoon kierrevatkaimella. Hienonna meetvursti.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan puuhaarukalla varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi meetvurstirouhe ja huolellisesti valutetut, hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit.
Voitele 12-vuokainen muffinipelti tai jaa isot, paperiset muffinivuoat uunipellille. Kaada taikina vuokiin. Ripottele päälle pizzamaustetta ja juustoraastetta.
Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
(Ohjeesta tulee 8 isoa tai 12 pientä muffinssia.)
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 130 g | |
---|---|---|
Energia | 1572 kJ / 378 kcal | 2043 kJ / 492 kcal |
Rasva | 28.1 g | 36.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 13.5 g | 17.6 g |
Hiilihydraatit | 14.5 g | 18.8 g |
- josta sokereita | 2.6 g | 3.4 g |
Proteiini | 17 g | 23 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 1.4 g |
Suola | 1.6 g | 2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.