Siirry sisältöön
Täytetyt korealaiset krepit

Täytetyt korealaiset krepit

Naudan nopeat ja rapeat fileelastut spicy Korean 250 g

1h 20min (josta aktiivista 20min)

4

Helppo

Tämä resepti yhdistää korealaisten makujen intensiivisyyden ja ranskalaisten kreppien kepeyden vastustamattomaksi kokonaisuudeksi. Pehmeä tattarista valmistettu kreppi kätkee sisäänsä raikkaan, riisiviinietikalla maustetun kaalisalaatin ja rapeat, mausteiset naudan fileelastut. Viimeistely seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla kruunaa annoksen, joka hurmaa niin arki-illallisella kuin viikonlopun herkkupöydässä. Helppo valmistaa, mutta maultaan jotain aivan erityistä – kokeile ja ihastu!

Ainekset

Taikina
  • 1 kpl kananmunaa
  • 2.5 dl kevytmaitoa
  • 1 dl tattarijauhoa
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl voita paistamiseen

Ohje

Vatkaa 1 kananmunan rakenne rikki kulhossa vispilällä. Lisää 2,5 dl maitoa, 1 dl tattarijauhoja ja ½ tl suolaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota vähintään yksi tunti.

Leikkaa 250 g punakaalia veitsellä tai juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi.

Kuori ja raasta 1 porkkana raastimen isoimmalla terällä. Hienonna 2 kevätsipulia (säästä hieman koristeluun).

Yhdistä kaali, porkkanaraaste, kevätsipuli ja 60 g pinaattia kulhossa. Mausta riisiviinietikalla (2 rkl) , seesamiöljyllä (1 rkl) , sokerilla (1 rkl), seesaminsiemenillä (2 tl) ja suolalla (½ tl). Sekoita ja anna maustua jääkaapissa.

Kuumenna isolla paistinpannulla nokare voita. Paista taikinasta isoja ohuita lettuja (1 dl taikinaa per lettu). Sekoita taikinaa välillä, sillä jauho valuu helposti kulhon pohjalle.

Paista fileelastut airfryerissä 180 asteessa noin 8 minuuttia. Sekoita kastike kypsien lastujen joukkoon.

Kokoa krepit. Nosta lettu lautaselle ja lisää päälle kaalisalaattia. Nosta päälle fileelastut. Viimeistele majoneesilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 250 g
Energia 609 kJ / 146 kcal 1522 kJ / 364 kcal
Rasva 7.6 g 19 g
- josta tyydyttynyttä 2.6 g 6.6 g
Hiilihydraatit 12.1 g 30.2 g
- josta sokereita 5 g 12.5 g
Proteiini 7 g 17 g
Ravintokuitu 1.4 g 3.6 g
Suola 1 g 2.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle