Täytetyt korealaiset krepit
1h 20min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Naudan nopeat ja rapeat fileelastut spicy Korean 250 g
- 250 g punakaalia
- 1 kpl porkkanaa
- 2 kpl kevätsipulin vartta
- 60 g tuoretta babypinaattia
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl sokeria
- 2 tl seesaminsiemeniä
- 0.3 tl suolaa
- 2 rkl majoneesia
Taikina
- 1 kpl kananmunaa
- 2.5 dl kevytmaitoa
- 1 dl tattarijauhoa
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl voita paistamiseen
Ohje
Vatkaa 1 kananmunan rakenne rikki kulhossa vispilällä. Lisää 2,5 dl maitoa, 1 dl tattarijauhoja ja ½ tl suolaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota vähintään yksi tunti.
Leikkaa 250 g punakaalia veitsellä tai juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi.
Kuori ja raasta 1 porkkana raastimen isoimmalla terällä. Hienonna 2 kevätsipulia (säästä hieman koristeluun).
Yhdistä kaali, porkkanaraaste, kevätsipuli ja 60 g pinaattia kulhossa. Mausta riisiviinietikalla (2 rkl) , seesamiöljyllä (1 rkl) , sokerilla (1 rkl), seesaminsiemenillä (2 tl) ja suolalla (½ tl). Sekoita ja anna maustua jääkaapissa.
Kuumenna isolla paistinpannulla nokare voita. Paista taikinasta isoja ohuita lettuja (1 dl taikinaa per lettu). Sekoita taikinaa välillä, sillä jauho valuu helposti kulhon pohjalle.
Paista fileelastut airfryerissä 180 asteessa noin 8 minuuttia. Sekoita kastike kypsien lastujen joukkoon.
Kokoa krepit. Nosta lettu lautaselle ja lisää päälle kaalisalaattia. Nosta päälle fileelastut. Viimeistele majoneesilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 609 kJ / 146 kcal | 1522 kJ / 364 kcal |
Rasva | 7.6 g | 19 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.6 g | 6.6 g |
Hiilihydraatit | 12.1 g | 30.2 g |
- josta sokereita | 5 g | 12.5 g |
Proteiini | 7 g | 17 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 3.6 g |
Suola | 1 g | 2.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.