
Teriyaki-kinkku
Maatiaispossun juhlakinkku luuton tuore n. 1,5 kg23min (josta aktiivista 20min)
6
Helppo
Ainekset
Kinkun kuorrutus
- 0.5 dl teriyakikastiketta
- 2 rkl majoneesia
- 2 tl chilikastiketta
- 2 tl seesaminsiemeniä
- 1 rkl ruohosipulia
Ohje
- Ota kinkku huoneenlämpöön noin 4 tuntia ennen paistamista. Kinkun sisälämmön olisi hyvä olla noin +10 astetta ennen paistamista.
- Poista kinkku pakkauksestaan. Laita kinkku paistopussiin ja sulje se. Nosta uunivuokaan. Tee paistopussin kulmaan reikä. Paina kinkun keskelle paistomittari.
- Paista kinkkua 100 asteisessa uunissa 1,5 – 2 tuntia/kg, kunnes sisälämpö on 74 astetta. Anna kinkun vetäytyä paistopussissa noin tunti paiston jälkeen.
- Poista kinkusta verkko, kamara, ja osa pintarasvasta terävällä veitsellä. Nosta kinkku uunivuokaan.
- Paahda seesaminsiemenet kuivalla paistinpannulla kauniin värisiksi.
- Yhdistä majoneesi ja chilikastike. Hienonna ruohosipuli.
- Tee kinkun pintaa veitsellä ristikko. Sivele pintaan teriyakikastiketta ja kuorruta kinkkua 250 °C noin 10 minuuttia. Sivele kinkun pintaan paiston aikana lisää teriyakikastiketta. Tarkkaile pintaa, jotta se ei pala.
- Laita majoneesi pursotinpussiin ja tee kinkun päälle majoneesiraidat. Viimeistele paahdetuilla seesaminsiemenillä ja hienonnetulla ruohosipulilla.
Vinkkejä
Kokeile myös Maatiaispossun valmiiksi kypsää juhlakinkkua!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 150 g | |
---|---|---|
Energia | 1265 kJ / 304 kcal | 1897 kJ / 456 kcal |
Rasva | 22.1 g | 33.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.5 g | 11.3 g |
Hiilihydraatit | 2.5 g | 3.7 g |
- josta sokereita | 2.2 g | 3.4 g |
Proteiini | 24 g | 36 g |
Ravintokuitu | 0.1 g | 0.2 g |
Suola | 2.2 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.