Teriyaki-kinkku
23min (josta aktiivista 20min)
6
Helppo
Ainekset
Kinkun kuorrutus
- 0.5 dl teriyakikastiketta
- 2 rkl majoneesia
- 2 tl chilikastiketta
- 2 tl seesaminsiemeniä
- 1 rkl ruohosipulia
Ohje
Ota kinkku huoneenlämpöön noin 4 tuntia ennen paistamista. Kinkun sisälämmön olisi hyvä olla noin +10 astetta ennen paistamista.
Poista kinkku pakkauksestaan. Laita kinkku paistopussiin ja sulje se. Nosta uunivuokaan. Tee paistopussin kulmaan reikä. Paina kinkun keskelle paistomittari.
Paista kinkkua 100 asteisessa uunissa 1,5 – 2 tuntia/kg, kunnes sisälämpö on 74 astetta. Anna kinkun vetäytyä paistopussissa noin tunti paiston jälkeen.
Poista kinkusta verkko, kamara, ja osa pintarasvasta terävällä veitsellä. Nosta kinkku uunivuokaan.
Paahda seesaminsiemenet kuivalla paistinpannulla kauniin värisiksi.
Yhdistä majoneesi ja chilikastike. Hienonna ruohosipuli.
Tee kinkun pintaa veitsellä ristikko. Sivele pintaan teriyakikastiketta ja kuorruta kinkkua 250 °C noin 10 minuuttia. Sivele kinkun pintaan paiston aikana lisää teriyakikastiketta. Tarkkaile pintaa, jotta se ei pala.
Laita majoneesi pursotinpussiin ja tee kinkun päälle majoneesiraidat. Viimeistele paahdetuilla seesaminsiemenillä ja hienonnetulla ruohosipulilla.
Vinkkejä
Kokeile myös Maatiaispossun valmiiksi kypsää juhlakinkkua!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 150 g | |
---|---|---|
Energia | 1265 kJ / 304 kcal | 1897 kJ / 456 kcal |
Rasva | 22.1 g | 33.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.5 g | 11.3 g |
Hiilihydraatit | 2.5 g | 3.7 g |
- josta sokereita | 2.2 g | 3.4 g |
Proteiini | 24 g | 36 g |
Ravintokuitu | 0.1 g | 0.2 g |
Suola | 2.2 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.